Гендиректор «Дождя» заявила, що канал може припинити своє існування найближчими місяцями

00:00,
4 Березня 2014
1256

Гендиректор «Дождя» заявила, що канал може припинити своє існування найближчими місяцями

00:00,
4 Березня 2014
1256
Гендиректор «Дождя» заявила, що канал може припинити своє існування найближчими місяцями
Телеканал «Дождь» може припинити своє існування у найближчі кілька місяців. Про це заявила генеральний директор Наталя Сіндєєва під час сьогоднішнього засідання ради з прав людини при президенті РФ.

«Нам на сьогоднішній день залишилося жити один місяць. Це не слова, не просто так. А через місяць ми повинні закритися», – заявила Сіндєєва.

Вона також пояснила, що їм можливо вдасться пропрацювати ще два-три місяці, якщо колектив погодиться скоротити усі витрати включно із зарплатами.

Наталія Сіндєєва розповіла, що телеканал відчуває підтримку своїх глядачів, які активно передплачують їхні послуги. Однак пояснила, що без трансляції у кабельних мережах та повноцінного рекламного ринку вони не зможуть існувати у нинішньому форматі. За словами гендиректорки, через відключення із кабельних мереж компанія втратила 80% своїх доходів.

Водночас у Федеральній антимонопольній службі сьогодні заявили, що не знайшли ознак картельної змови серед операторів кабельного телебачення, які відключили телеканал, повідомляють РИА Новости.

Масове відключення телеканалу «Дождь» із кабельних пакетів розпочалося наприкінці січня. Це відбувалося під приводом відсутності контракту або ж пояснювалося неетичним опитуванням про блокадний Ленінград в ефірі каналу.

Під час сьогоднішнього засідання ради з прав людини при президенті РФ одним із питань порядку денного була тема розвитку медіа в громадянському суспільстві. Зокрема, розглядалася складна ситуація довкола телеканалів «Дождь» та «Совершенно секретно», а також інтернет-сайту «Росбалт».

Однак на початку засідання між учасниками виникла суперечка про ситуацію в Україні, можливості критики на адресу президента та присутність у залі «західних агентів». Внаслідок цього провладна частина комісії покинула залу засідання.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
tvrain.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду