«Ростелеком» та ВДТРК запустять телеканали в Бразилії та Мексиці

«Ростелеком» та ВДТРК запустять телеканали в Бразилії та Мексиці

12:10,
27 Серпня 2015
2901

«Ростелеком» та ВДТРК запустять телеканали в Бразилії та Мексиці

12:10,
27 Серпня 2015
2901
«Ростелеком» та ВДТРК запустять телеканали в Бразилії та Мексиці
«Ростелеком» та ВДТРК запустять телеканали в Бразилії та Мексиці
Автори:
Компанія «Цифрове телебачення» (ЦТБ), спільне підприємство «Ростелекому» та ВГТРК, планує запустити в Латинській Америці телеканал з російськими серіалами, а в Росії - з латиноамериканськими.

Про це пише газета «Коммерсантъ».

Мова йде про запуск, у тому числі, вже в 2015 трьох платних телеканалів у країнах Латинської Америки - пізнавального IQ HD, мультиплікаційного Ani (обидва вже мовлять в Росії) і нового Seriamor з російськими серіалами з бібліотеки ВДТРК і сторонніх виробників. 

Для запуску та просування цих каналів, як стало відомо виданню, «Ростелеком» планує інвестувати в ЦТБ 2 мільярди рублів, збільшивши свою частку в компанії в результаті додаткової емісії з 25,33 до 41,29 відсотка. 

За інформацією джерел видання, ЦТБ планує, що аудиторія нових каналів у країнах Латинської Америки вже в 2016 складе майже 2 мільйони домогосподарств, а до 2019 зросте до 46 мільйонів. Аудиторія каналу з латиноамериканськими серіалами в Росії за планом має скласти в 2016 8 мільйонів домогосподарств, а до 2019 - 13.

Представник «Ростелекому» повідомив, що не коментує незакінчені угоди. 

Голова ради директорів ЦТБ Дмитро Мєдніков, який також займає пост заступника гендиректора ВДТРК, підтвердив інформацію про те, що компанія веде переговори про партнерство з крупними міжнародними мовниками, однак не став розголошувати деталі. 

Якщо латиноамериканський проект компанії досягне планових показників, ЦТБ планує подальну експансію - на ринки Індії та Китаю, додав співбесідник, знайомий із ситуацією. 

У середині серпня ЦТБ оголосила вихід на ринок Індії, де підписала договір про створення спільних піприємств з держкорпорацією-мовником Prasar Bharati, а також в США, де канали  IQ HD, «Бестселлер» та «Мульт» з’являться в пакеті дистриб’ютора Russian Media Group.

Усього до ЦТБ входить 21 канал. Початково компанія керувала нішевими каналами ВДТРК 

(«Моя планета», «Русский роман», «Наука 2.0», «Мульт» та ін.), а в грудні 2014 цей бізнес об’єднали з телеканалами «Ростелекому» («Мать и дитя», «24Док» та ін.). В ході об’єднання «Ростелеком» отримав частку в ЦТБ. 

Як писав MediaSapiens минулого місяця, продюсер ВІА «Земляне» і засновник фонду «Федерація» Володимир Кисельов та голова ради директорів РМГ Ольга Плаксіна направили лист президенту Росії Володимиру Путіну з пропозицією створити патріотичний медіахолдинг на базі активів «Російської медіагрупи» (РМГ) і декількох музичних телеканалів, зареєстрованих на компанію «Кремль Медіа». У листі зазначається, що медіахолдинг повинен забезпечити творчо-музичний ресурс для ідеологічних завдань, які стоять перед урядом Росії при роботі з електоратом. 

Кисельов і Плаксіна пишуть, що зовнішньополітична обстановка не дозволяє РФ робити ставку на іноземних зірок шоу-бізнесу, і тому потрібно, щоб під рукою були «ідеологічно правильно» налаштовані популярні артисти Росії. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
gazeta.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду