Один з найстаріших телеканалів Росії ТВ-2 припиняє мовлення

Один з найстаріших телеканалів Росії ТВ-2 припиняє мовлення

10:26,
9 Лютого 2015
2528

Один з найстаріших телеканалів Росії ТВ-2 припиняє мовлення

10:26,
9 Лютого 2015
2528
Один з найстаріших телеканалів Росії ТВ-2 припиняє мовлення
Один з найстаріших телеканалів Росії ТВ-2 припиняє мовлення
Автори:
Томський недержавний телеканал ТВ-2 повністю припинив мовлення у кабельних мережах.

Про це повідомляє «Інтерфакс» з посилання на головного редактора телекомпанії Віктора Мучніка. 

«Юридично кабельні мережі мали підстави нас вимкнути самі, оскільки термін нашої ліцензії добіг кінця. Фактично ми вирішили нікого не підставляти, тому 9 лютого опівночі відключились самі», - сказав Мучнік.

Він також зазначив, що ТВ-2 продовжить судові тяжби з Роскомнаглядом та державним підприємством «Російська телевізійна та радіомовна мережа».

Як йдеться на сайті ТВ-2,  з наступного тижня випуски інформаційної програми «Час Пік» можна буде побачити лише в інтернеті о 16 і 19 годині. Інші програми, зокрема «Крупним планом», «Встигаємо» та «Ближче до справи» в ефір не виходитимуть.

Телеканал опублікував на своїй сторінці у Фейсбуку нагороди, які компанія отримала за всі роки існування, також працівники записали останній прощальний ефір, в якому розповідають про роботу компанії.

Нагадаємо, що  загроза припинення мовлення виникла у томської компанії ще навесні. Тоді, 19 квітня, ТВ-2 позбавили ефірного мовлення. Це трапилося, відповідно до офіційної версії,через аварію на телевізійному передавальному центрі, що обслуговує компанію. Технічні проблеми довго не вирішувалися. 15 травня телекомпанія отримала від Роскомнагляду припис, яким її зобов’язали відновити мовлення до 20 травня. В іншому випадку TB-2 позбавлять ліцензії.

У листопаді 2014 року Томський обласний радіо-телевізійний центр в односторонньому порядку розірвав угоду про надання послуг зв'язку з ТВ-2. У грудні в місті пройшли мітинги на підтримку телеканалу. Вдалось зібрати біля 14 тис. підписів від жителів, які були подані на розгляд у канцелярію президента. Однак ці заходи не дали результатів.

Телеканал ТВ-2 вирізнявся незалежним висвітленням подій. Так, у грудні він повідомляв про те, що з Томська  на Донбас вирушила група найманців, яких російські ЗМІ називають «добровольцями».

Як розповідав журналіст Андрій Филимонов, телеканал «постійно робив щось погане владі, розповідаючи ту інформацію, яку влада не хоче озвучувати».

«Останньою краплею цього року стали сюжети про події в Україні. У січні співробітники ТВ2 знімали сюжет на київському Майдані і в Харкові, а в лютому я їздив відразу після того, як прогнали Януковича і брав інтерв'ю на Майдані - у нас не було мети подати інформацію під тим чи іншим кутом зору... Потім змонтував ці інтерв'ю без закадрового тексту, і ТВ2 це показало на початку березня. З цієї миті пішов особливо сильний накат, що це п'ята колона, що ТВ2 проплачено Держдепом, Моссадом або кимось ще - тобто набір брехні, який про ТВ2 говорили завжди», - розповідав Филимонов.

За його словами, влада РФ мріяла закрити телекомпанію останні 15 років, після приходу до влади Володимира Путіна.

ТВ-2 — одна із найстаріших у Росії незалежних телекомпаній — заснована в травні 1991 року. Її діяльність відзначено 23 нагородами ТЕФІ і ТЕФІ-регіон.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Facebook ТВ-2
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду