Литва може заборонити мовлення двох російських телеканалів

Литва може заборонити мовлення двох російських телеканалів

10:07,
6 Січня 2015
3103

Литва може заборонити мовлення двох російських телеканалів

10:07,
6 Січня 2015
3103
Литва може заборонити мовлення двох російських телеканалів
Литва може заборонити мовлення двох російських телеканалів
Автори:
У Литві можуть зупинити ретрансляцію телеканалів «РТР Планета» та «НТВ Мир» терміном до року.

Про це повідомляє delfi.lt.

«Тимчасова зупинка окремих програм тривала три місяці. Тепер буде зупинено весь канал, оскільки є повторні порушення і, я думаю, це повинно тривати більш довгий час. Висловлю свою власну думку – два роки, можливо, і надто довгий термін. Я думаю, що до року»,— заявив голова комісії з телебачення та радіомовлення Литви Едмундас Вайтекунас.

Раніше в Литві терміном на три місяці були зупинені окремі російські телепрограми. Тепер, за словами Вайтекунаса, буде припинено мовлення самих телеканалів.

Обмеження торкнуться, окрім «РТР Планета» та NTV Mir Lithuania, частини програм REN TV Baltic (Lietuva).

За словами Вайтекунаса, законом не передбачено конкретного терміну обмеження на випадок повторних порушень. Сказано лише, що заборона може бути застосована і санкції повинні бути тимчасовими.

Комісія з питань телебачення та радіомовлення підозрює названі телеканали у недотриманні журналістської етики. В комісії вважають, що інформацію представляли «тенденційно, бездоказово, глядача намагалися налаштувати у певному руслі, ймовірно для розпалювання війни чи ворожнечі».

Рішення про термін обмеження приймуть після того, як будуть реалізовані чотири умови: встановлено повторне порушення, представлено висновок інспектора з журналістської етики, пройдуть обов’язкові переговори з самими трансляторами та про порушення буде поінформована Єврокомісія.

За словами голови литовської комісії, обов’язкові переговори з транслятором відбудуться найімовірніше у письмовій формі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
live-arena.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду