В Африці вірусом ебола заразився американський журналіст-фрілансер

В Африці вірусом ебола заразився американський журналіст-фрілансер

00:00,
3 Жовтня 2014
1589

В Африці вірусом ебола заразився американський журналіст-фрілансер

00:00,
3 Жовтня 2014
1589
В Африці вірусом ебола заразився американський журналіст-фрілансер
В Африці вірусом ебола заразився американський журналіст-фрілансер
Заразився вірусом геморагічної лихоманки Ебола 33-річний оператор NBC News Ашока Мукпо (Ashoka Mukpo).

Про це повідомляє сайт телекомпанії. Наступної неділі його доправлять на лікування до Сполучених Штатів.

Ашока почав працювати на телемережі цього вівторка в одній команді з трьома іншими співробітниками NBC News на чолі з кореспондентом Ненсі Снайдермен (Nancy Snyderman).

«У одного з нашої команди позитивний тест на еболу. За ним добрий догляд. Ми  апровадили для себе карантин. Дякую усім за солідарність», - повідомила Снайдермен у Твіттері.

У середу Ашока Мукпо відчув слабкість, біль та легку лихоманку. У четвер пройшов медогляд у медичному центрі Лікарів без кордонів (Médecins Sans Frontières) у столиці Ліберії – Монровії. Тест на вірус ебола виявився позитивним.

У зв’язку з інцидентом президент NBC Дебора Тернесс (Deborah Turness) звернулася до співробітників телемережі.

«Ми робимо усе можливе, щоб він (Ашока Мукпо) мав змогу отримати найкращу медичну допомогу, - йдеться у заяві. –  За станом здоров’я інших членів нашої команди, зокрема Ненсі, ретельно стежать. У них не виявили симптомів хвороби чи інших попереджувальних ознак. Тим не менш з профілактичною метою їх доправлять чартерним рейсом до США і поставлять під 21-денний карантин».

Звернення містило заклик Дебори Тернесс «без вагань» звертатися до неї.

Ашока Мукпо займався правовою та гуманітарною роботою на заході Африки і повернувся туди, коли там розпочалося масове розповсюдження вірусу ебола, розповів ABC News його батько Мітчелл Леві (Mitchell Levy).

Він висловив впевненість, що у США, куди його евакуюють, син отримає найкраще лікування. «Медики поставили йому оптимістичний прогноз», - додав Мітчелл Леві.

 

Ашока Мукпо – четвертий американець, які заразилися вірусом ебола відколи навесні ц.р. на заході Африки виникла епідемія цієї небезпечної лихоманки. Трьох його співвітчизників Ненсі Райтбол (Nancy Writebol), Кента Брентлі (Dr. Kent Brantly) та Річарда Сакру (Dr. Richard Sacra) раніше доправили до Сполучених Штатів та вилікували.

Натомість статистика захворювань на африканському континенті  за показниками смертності та прогнози викликають занепокоєння Всесвітньої організації охорони здоров’я (WHO),

До головних вогнищ поширення вірусу ебола належать країни з найменш ефективною  медичною системою. Серед них – Ліберія, населення якої – нащадки рабів з плантацій Півдня США, що після скасування рабства та звільнення повернулися на батьківщину предків.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
facebook.com/ashoka.mukpo
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду