Соціальні мережі заважають роботі силовиків – Дмитро Тимчук

00:00,
5 Травня 2014
1660

Соціальні мережі заважають роботі силовиків – Дмитро Тимчук

00:00,
5 Травня 2014
1660
Соціальні мережі заважають роботі силовиків – Дмитро Тимчук
Через соціальні мережі проходить багато інформації, яка шкодить роботі силовиків. Про це сьогодні заявив координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук під час брифінгу в Українському кризовому медіацентрі.

За словами Дмитра Тимчука, соціальні мережі містять багато інформації, що шкодить силовикам. Це, наприклад, обговорення передислокації військових підрозділів. Таким чином іноземна розвідка може порівнювати різні повідомлення і робити висновки із високим рівнем достовірності, зазначає керівник «Інформаційного опору».

Він також зазначив, що викладення у мережу відео- та фотоматеріалів про пересування військових (особливо із прив’язкою до географічних об’єктів) зриває задум операції.

На думку Дмитра Тимчука, така ситуація пов’язана із небажанням української влади вводити надзвичайний стан через призначені вибори президента. Експерт нагадує, що надзвичайний стан можна вводити на окремій території, а не по всій країні. Крім того, закон визначає максимальний термін дії НП, але не обмежує мінімального терміну.

Дмитро Тимчук переконаний, що введення надзвичайного стану допомогло б ефективніше діяти силовикам і дозволяло б контролювати поширення інформації.

Експерт також звертає увагу на діяльність російських медійників в Україні.

«У нас діє когорта професійних розвідників – професійних пропагандистів , які називаються “російські журналісти”», - зазначив Тимчук.

На його думку, непотрібно обмежувати доступ до зони проведення антитерористичної операції усім ЗМІ. Однак необхідно складати списки працівників ЗМІ, які поширюють брехню і підтримують контакти із терористами, й оголошувати їх персонами нон-грата.

«Я не уявляю собі ситуацію, коли Росія проводить спецоперацію десь на Кавказі, й там спокійно бігають журналісти з інших країн. А в нас таке відбувається і це зрозуміти неможливо» , - додав Дмитро Тимчук .

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Дмитро Тимчук, youtube.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду