Сергій Тихий: Соціальні мережі гранулюють суспільство, що дозволяє ним легко маніпулювати

00:00,
30 Травня 2013
1662

Сергій Тихий: Соціальні мережі гранулюють суспільство, що дозволяє ним легко маніпулювати

00:00,
30 Травня 2013
1662
Сергій Тихий: Соціальні мережі гранулюють суспільство, що дозволяє ним легко маніпулювати
«Соціальна мережа не сегментує, а гранулює суспільство. Люди в якийсь момент перестають помічати, що у них відбувається на поверсі. Таким суспільством дуже легко маніпулювати», – заявив головний редактор «Крымской газеты» Сергій Тихий під час своєї доповіді у рамках першого Львівського медіафоруму.

Сергій Тихий не вважає, що незабаром соціальні мережі замінять медіа. «У наш вік соцмережі виходять на чільне місце. Але сказати, що все ними закриється  неправильно»,  відзначив він. «Якщо продовжити думку, що все буде у соцмережі, то суспільство втратить справжню журналістику і це буде катастрофа; не думаю, що суспільство цього хоче», додав головред «Крымской газеты».

Сергій Тихий переконаний, що головне завдання нинішніх ЗМІ – не інформування, а захист читача від зайвої інформації.

Він також висловив більший, на відміну від попередніх доповідачів, оптимізм щодо перспектив друкованої преси. «Я не можу погодитися з Цодіковим [виконавчий директор UMH MediaLab  MS], який казав, що шлях друкованих ЗМІ пролягає до цвинтаря, – заявив Тихий. – Ще невідомо, хто перший опиниться біля воріт цвинтаря».

Крім цього, головред «Крымской газеты» звернув увагу на складні економічні умови, в яких працюють українські ЗМІ, невеликий рекламний ринок, а також інші проблеми української медіасфери. При цьому він відзначив, що розвиток нових типів медіа надав журналістам нові можливості: «Google, Skype, Wikipedia створили революцію, надали журналістам різні можливості, де б вони не сиділи. Якщо ти хочеш взяти інтерв’ю у Папи Римського – візьми. Можливості дуже розширилися».

«Якісну газету журнал, телеканал, неможливо створити, якщо не любити свою професію. У нас є такі люди. Тому є достатньо потенціалу, щоб виходити на нові висоти та рубежі»,  резюмував свій виступ Сергій Тихий.

Перший Львівський медіафорум розпочався 29 травня і триватиме три дні. Головна тема форуму – «Куди йдуть медіа світу і чи встигне за ними Україна?» На захід приїхали близько 400 учасників, серед них – 45 спікерів із України, Польщі, Росії, Швеції, США і Данії. З детальною програмою заходів можна ознайомитися на сайті Львівського медіафоруму.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду