Meta заборонила медіагрупу «Россия сегодня» на своїх платформах

Meta заборонила медіагрупу «Россия сегодня» на своїх платформах

08:41,
17 Вересня 2024
985

Meta заборонила медіагрупу «Россия сегодня» на своїх платформах

08:41,
17 Вересня 2024
985
Meta заборонила медіагрупу «Россия сегодня» на своїх платформах
Meta заборонила медіагрупу «Россия сегодня» на своїх платформах
«Россия сегодня», RT та інші повʼязані з ними організації відтепер заборонені у Facebook, Instagram, WhatsApp та Threads по всьому світу за іноземне втручання.

Компанія Meta оголосила про заборону діяльності медіагрупи «Россия сегодня» та інших російських державних медіа на своїх платформах. Про це пише Reuters з посиланням на заяву Meta.

Своє рішення компанія пояснила тим, що російські видання використовували обманну тактику для проведення таємних операцій впливу в інтернеті.

«Після ретельного розгляду ми розширили наші поточні заходи проти російських державних ЗМІ. “Россия сегодня”, RT та інші повʼязані з ними організації тепер заборонені в наших додатках по всьому світу за іноземне втручання», — йдеться у письмовій заяві компанії.

Заборона буде введена в дію найближчими днями, додали в компанії. Вони охопить такі платформи, як Facebook, Instagram, WhatsApp і Threads.

Як пише Reuters, заборона знаменує собою різку ескалацію дій Meta проти російських державних ЗМІ після того, як компанія роками вживала більш обмежені заходи, такі як блокування реклами та зменшення охоплення їхніх публікацій.

Нагадаємо, на початку вересня США запровадили санкції проти медіагрупи «Россия сегодня» та її дочірніх компаній: «РИА Новости», RT, Ruptly і Sputnik, через втручання цих структур Кремля у президентські вибори 2024 року. Згодом Міністерство фінансів США оголосило про так звані блокуючі санкції проти російської медіагрупи «Россия сегодня» (RT) та її генерального директора Дмитра Кисельова. 

Нещодавно CNN з посиланням на джерела повідомило, що США мають докази участі пропагандистської мережі RT в операціях російської розвідки. За словами джерел, RT повністю інтегрована в розвідувальні операції Росії по всьому світу. 14 вересня держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що російський телеканал RT діє як інструмент розвідки та виконує приховані операції впливу за кордоном.

Колаж: Munsif Daily

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду