У Туреччині можуть заблокувати телеграм, — медіа

У Туреччині можуть заблокувати телеграм, — медіа

21:53,
12 Серпня 2024
823

У Туреччині можуть заблокувати телеграм, — медіа

21:53,
12 Серпня 2024
823
У Туреччині можуть заблокувати телеграм, — медіа
У Туреччині можуть заблокувати телеграм, — медіа
Регулятор направив понад 1000 звернень до головного офісу Telegram із вимогою заблокувати канали з незаконною інформацією, але не отримав відповіді.

Влада Туреччини попередила адміністрацію месенджера Telegram про підготовку блокування. Про це пише Sabah із посиланням на джерела в уряді.

Як повідомляється, причиною такого наміру є відсутність реакції на вимогу заблокувати канали з незаконною інформацією.

Зокрема, Управління інформаційних технологій та комунікацій Туреччини виявило, що месенджер активно використовується зловмисниками для «продажу наркотиків, пропаганди проституції, азартних ігор та розповсюдження відео з дитячою порнографією».

Регулятор направив понад 1000 звернень до головного офісу Telegram з вимогою заблокувати ці канали, але не отримав відповіді.

У результаті турецька влада пригрозила заборонити месенджер, якщо його адміністрація не вживе заходів щодо порушників «найближчим часом». 

Туреччина посідає десяте місце у світі за кількістю користувачів телеграму (близько 8 млн). 

Нагадаємо, 11 серпня стало відомо, що Туреччина розблокувала доступ до соцмережі «Інстаграм».

Туреччина заблокувала доступ до інстаграму 2 серпня через те, що платформа не виконувала національні «закони і правила» та ігнорувала «суспільні почуття». Турецькі офіційні особи звинуватили Instagram у цензурі постів зі співчуттями у зв'язку з вбивством лідера палестинської групи ХАМАС Ісмаїла Ханії.

6 серпня турецька влада вирішила продовжити блокування на своїй території інстаграму, оскільки на переговорах із представниками цієї соцмережі поки що не досягли розв'язання спірних питань.

Під час дев'ятиденної блокади користувачі та малі бізнеси, що використовують платформу для зв'язку з клієнтами, організували протести. Туреччина посідає п'яте місце у світі за кількістю користувачів інстаграму — соцмережею користуються у країні понад 57 млн осіб.

Згідно з даними моніторингової групи NetBlocks, доступ до інстаграму в Туреччині почав відновлюватися, що стало найтривалішою блокадою великої соціальної мережі в країні за останні роки.

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду