У Росії почали блокувати месенджер Signal

У Росії почали блокувати месенджер Signal

15:47,
9 Серпня 2024
2038

У Росії почали блокувати месенджер Signal

15:47,
9 Серпня 2024
2038
У Росії почали блокувати месенджер Signal
У Росії почали блокувати месенджер Signal
Увійти в застосунок можна лише після активації режиму обходу блокувань та під VPN.

У Росії почали блокувати месенджер Signal. Скарги користувачів стали надходити вранці 9 серпня, повідомило видання «Важные истории».

За інформацією видання, на проблеми в роботі застосунку поскаржилися понад 1800 користувачів «Сбой.рф» та російського сервісу Downradar.

Скарги на недоступність месенджера Signal у Росії

Журналісти повідомили, що месенджер не працює без активації режиму обходу блокувань та без VPN.

Директор Товариства захисту інтернету Михайло Климарьов вважає, що влада Росії могла почати блокувати Signal. За його даними, блокування розпочалося ще 8 серпня.

Додано: Роскомнагляд підтвердив, що блокує месенджер. «Доступ до месенджера Signal обмежений у зв'язку з порушенням вимог російського законодавства, виконання яких необхідне для запобігання використанню месенджера в терористичних та екстремістських цілях», - цитує заяву пресслужби відомства російське видання «Медуза».

Signal вважається одним із найбезпечніших месенджерів, оскільки  використовує наскрізне шифрування для дзвінків, обміну повідомленнями та файлами, що дає змогу захистити їх від перехоплення оператором стільникового зв'язку та спецслужбами. Крім того, месенджер отримує та зберігає мінімум даних про користувачів у порівнянні з іншими сервісами.

Нагадаємо, впродовж останніх тижнів у Росії спостерігалися збої в роботі відеоплатформи «Ютуб». Учора користувачі почали масово повідомляти, що ютуб перестав відкриватися на комп'ютерах і мобільних пристроях.

Фото месенджер Signal / root-nation.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду