У Венесуелі на 10 днів заблокували соцмережу X

У Венесуелі на 10 днів заблокували соцмережу X

14:31,
9 Серпня 2024
540

У Венесуелі на 10 днів заблокували соцмережу X

14:31,
9 Серпня 2024
540
У Венесуелі на 10 днів заблокували соцмережу X
У Венесуелі на 10 днів заблокували соцмережу X
Мадуро стверджує, що його політичні опоненти використовували Х для «розпалювання заворушень» у країні.

За наказом президента Венесуели Ніколаса Мадуро в країні на 10 днів заблокували соцмережу X. Він звинуватив власника соцмережі Ілона Маска в «розпалюванні ворожнечі» після президентських виборів. Про це передає Associated Press.

«X, геть із Венесуели на 10 днів!» — сказав Мадуро у своїй промові в телеефірі.

За словами президента Венесуели, Маск «порушив усі правила соціальної мережі». Мадуро стверджує, що його політичні опоненти використовували Х для «розпалювання заворушень» у країні.

Перед президентськими виборами Маск писав, що для народу Венесуели «настав час отримати шанс на краще майбутнє». Він закликав підтримати опозицію на виборах, а також називав Мадуро клоуном і диктатором.

У відповідь Мадуро звинуватив Маска в розпалюванні «ненависті, фашизму і громадянської війни». Після виборів Мадуро заявив про необхідність «регулювати» соціальні мережі у Венесуелі.

Кореспонденти Associated Press стверджують, що станом на вечір 8 серпня пости в Х не завантажуються у столиці Венесуели Каракасі. Вони перевірили двох приватних провайдерів і державну компанію Movilnet.

Нагадаємо, минулого тижня влада Туреччини заблокувала доступ до соцмережі «Інстаграм».

Глава Управління з комунікацій адміністрації турецького президента Фахреттін Алтун розкритикував Instagram за рішення блокувати пости зі співчуттями у зв’язку з убивством глави політбюро угруповання ХАМАС Ісмаїла Ханії.

Фото: Gaby Oraa / Bloomberg

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду