«Vodafone Україна» тестує ШІ-модель для контакт-центрів

«Vodafone Україна» тестує ШІ-модель для контакт-центрів

18:25,
30 Травня 2024
753

«Vodafone Україна» тестує ШІ-модель для контакт-центрів

18:25,
30 Травня 2024
753
«Vodafone Україна» тестує ШІ-модель для контакт-центрів
«Vodafone Україна» тестує ШІ-модель для контакт-центрів
Власну модель використовуватимуть для роботи з клієнтами й у магазинах мобільного оператора.

Мобільний оператор «Vodafone Україна» розпочав тестування власну ШІ-модель, яка працюватиме як супервізор у контакт-центрах, фактично виконуючи роль помічника оператора. Про це повідомили у компанії.

Компанія використовуватиме перетворення голосу на текст та перетворення текстових запитів у текстові відповіді, а також миттєві відповіді у діалогах на основі власної бази знань. Серед апробованих технологій – OpenAI Whisper, Llama, Mistral, NeMo, DeepSpeech, Claude, і Citrinet, які вже пройшли ретельне тестування.

«Основні аспекти, на які зосереджено увагу в рамках цієї інтеграції, включають в себе використання ШІ для допомоги в прискоренні та покращенні існуючих робочих процесів, надання рекомендацій операторам контакт-центру та моніторингу їх виконання, обслуговування клієнтів таким чином, щоб забезпечити індивідуальний підхід», — сказано у пресрелізі «Vodafone Україна».

Також оператор вивчає можливість інтеграції ШІ в процеси обслуговування клієнтів у магазинах, що дозволить зменшити навантаження на співробітників та скоротити час обслуговування. Зокрема на типові запитання клієнтів, як-от «Скільки в мене грошей на рахунку?» або «Які пропозиції для мене є?», зможуть відповідати цифрові асистенти, в той час як їх колеги проводитимуть більш змістовні консультації в залі.

Vodafone також планує створити чат-боти на основі ШІ, що дозволить автоматизувати комунікацію з клієнтами у різних каналах зв'язку. Нові open source моделі, такі як Llama3 від «Фейсбуку», дозволяють компанії знизити витрати та забезпечити високий рівень якості обслуговування, використовуючи локальні рішення. При цьому інформація залишається виключно на серверах оператора, що важливо для безпеки даних.

Компанія запланувала реалізацію цих проєктів вже влітку цього року. У майбутньому Vodafone розглядає можливість продажу своїх AI-рішень на ринку для потреб інших компаній.

«Vodafone зараз знаходиться на порозі значного перетворення, що обіцяє революціонізувати як способи, у які компанія взаємодіє зі своїми клієнтами, так і внутрішнє управління. За допомогою новітніх технологій на основі AI ми маємо можливість значно покращити ефективність обслуговування клієнтів, забезпечити персоналізовані рекомендації та вдосконалити контроль за якістю роботи наших сервісів», —  повідомив начальник департаменту цифрових рішень та платформ «Vodafone Україна» Сергій Бориславський.

Нагадаємо, про намір оновити чат-бот клієнтської підтримки Зоряну технологією штучного інтелекту мобільний оператор «Київстар» повідомив минулого літа.

Фото: ілюстративне / «Vodafone Україна»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду