«Це вже культурна столиця чи ще ні?» Медійники про виставку скульптур у Львові

«Це вже культурна столиця чи ще ні?» Медійники про виставку скульптур у Львові

21:52,
18 Серпня 2023
2326

«Це вже культурна столиця чи ще ні?» Медійники про виставку скульптур у Львові

21:52,
18 Серпня 2023
2326
«Це вже культурна столиця чи ще ні?» Медійники про виставку скульптур у Львові
«Це вже культурна столиця чи ще ні?» Медійники про виставку скульптур у Львові
У місті вже не вперше розгортаються запеклі дискусії через мистецтво.

Вже не вперше серед львів’ян у соцмережах спалахують бурхливі суперечки щодо скульптур, які встановлюють у місті. У 2018 році львівська влада так хотіла відсвяткувати 100-річчя проголошення ЗУНР, що встановила в місті одночасно два різні пам’ятники з цієї нагоди: один від мерії, інший — від ОДА. Вони обидва стали мемом. У 2021 році львівські соцмережі вибухнули через встановлення пам’ятника Францу Ксаверу Моцарту – сину композитора Вольфганга Амадея Моцарта. Два місяці тому чергові суперечки спалахнули через встановлення тимчасової скульптури Арбітріума авторства італійського скульптора Емануеле Джіаннеллі — велетень, який ніби підпирає Львівську оперу, символізує підтримку українського народу, але не всі це оцінили. А днями за ініціативи відомого митця Павла Гудімова в одному з міських парків встановили тимчасову виставку огрядних скульптур і соцмережі знову вибухнули — під публікаціями про цю акцію безліч невдоволених коментарів та суперечки тих, хто за і проти таких скульптур, а депутатка Львівської обласної ради Соломія Риботицька назвала їх «монстрами» і «совєцким сміттям».

Звісно, на це відреагували в соцмережах і медійники, мовляв, львів’яни вже традиційно сперечаються на тему мистецтва, отже Львів — культурна столиця.

Особливо негативно на мистецьку акцію відреагував львів’янин Роман Андрусяк, який називає себе блогером та членом національної спілки журналістів:

Журналіст, публіцист та історик Вахтанг Кіпіані своєю чергою звернув увагу на особу самого автора попереднього допису:

З гумором до цієї історії поставилась львівська стендап-комікеса та комунікаційниця «The Ukrainians Media» Ольга Клінова

Редактор сайта фейкових новин «UaReview» Роман Голубовський також вирішив підколоти львів’ян, які засуджують виставку за оголені тіла людей огрядної комплекції:

Прискіпливість львів’ян підмітила й репортерка видання «Politico Europe» Вероніка Мелкозерова:

Випусковий редактор журналу «Локальна історія» Денис Мандзюк закликав користувачів соцмереж бути більш поблажливими до подібних акцій:

Схвально про виставку написала програмна директорка ТРК «Перший західний» Юлія Далека-Грабова:

Колишня народна депутатка та в минулому заступниця міністра культури, а нині директорка з розвитку «NGL.media» Ірина Подоляк підмітила, що такі мистецькі суперечки стали традицією для львів’ян:

А директор львівського видання «Новий погляд» Роман Онишкевич поцікавився, чи зображення оголеного чоловіка теж стане об’єктом суперечок, як і скульптура огрядної жінки:

І на завершення додамо допис художника-ілюстратора Максима Паленка. Він хоч і не медійник, але створив на цю тему дуже доречний мем: 






ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду