YouTube заборонив поширювати дезінформацію та фейки про будь-які вакцини

YouTube заборонив поширювати дезінформацію та фейки про будь-які вакцини

18:44,
29 Вересня 2021
2986

YouTube заборонив поширювати дезінформацію та фейки про будь-які вакцини

18:44,
29 Вересня 2021
2986
YouTube заборонив поширювати дезінформацію та фейки про будь-які вакцини
YouTube заборонив поширювати дезінформацію та фейки про будь-які вакцини
Також компанія видалила ютьюб-канали двох найбільш відомих активістів- антивакцинаторів – Роберта Кеннеді-молодшого та доктора Джозефа Мерколи

YouTube вирішив видаляти  неправдиві або маніпулятивні твердження, які стосуються будь-яких вакцин, а не тільки вакцин від Covid-19. Зокрема, нові правила компанії забороняють поширювати контент, в якому стверджується, що вже схвалені державними органами охорони здоров’я чи міжнародними організаціями вакцини небезпечні і викликають хронічні наслідки для здоров'я, або що вакцини не знижують передачу чи зараження захворюваннями. Або матеріали, в яких поширюють  неправдиву інформацію про речовини, що начебто є у вакцинах.  Такий контент буде видалений, повідомляється в блозі компанії. Нові правила починають діяти відсьогодні, 29 вересня 2021 року.

За новими правилами компанії вже видалені ютьб-канали двох найбільш відомих в англомовному світі активістів-антивакцинаторів – юриста Роберта Кеннеді-молодшого та доктора-остеопата Джозефа Мерколи. Про видалення акаунтів із посиланням на заяву пише The New York Nimes. На момент публікації цієї новини ютьюб-канали обох активістів недоступні, але їхні виступи на інших каналах є доступними для перегляду.

Також в блозі YouTube  наводять декілька прикладів контенту, що буде видалятися на платформі. Зокрема, це може бути контент, в якому помилково стверджується, що вакцини викликають аутизм, рак або безпліддя, або що речовини в вакцинах можуть відстежувати тих, хто їх отримує. Нова політика платформи  поширюється не тільки на конкретні щеплення, наприклад від кору або гепатиту B, але й взагалі стосується тверджень про вакцини. 

З нових правил є винятки. «З огляду на важливість громадських обговорень і дебатів для наукового процесу, ми продовжимо розміщувати на YouTube матеріали про політику щодо вакцин, нових випробуваннях вакцин і історичних успіхи або невдачі вакцин. Особисті відгуки про вакцини також будуть дозволені, якщо відео не порушує інші правила спільноти», - повідомляє  компанія. Також в блозі повідомляється, що в минулому році компанія видалила більше 130 000 відео через порушення правил платформи щодо вакцини проти COVID-19. Але серед цих відео немає тих, що платформа називає «прикордонними відеороликами», які є  скептичними до вакцини. Раніше компанія просто видаляла такі відео з результатів пошуку та рекомендацій, одночасно просуваючи відео від експертів і установ охорони здоров'я.

YouTube наполягає, що розробила нові правила у співробітництві з експертами ВООЗ та спирається для аналізу контенту на наукові та перевірені дані. 

Нагадаємо, що Роберт Кеннеді-молодший є, за дослідженнями, найбільш впливовим активістом-антивакцинатором у світі. Про його діяльність можна прочитати в матеріалі MediaSapiens «Суперпоширювач. Хто такий Роберт Кеннеді-молодший»

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду