#BookTok. Завдяки тренду у TikTok у США зросли продажі книг

#BookTok. Завдяки тренду у TikTok у США зросли продажі книг

13:02,
2 Квітня 2021
1802

#BookTok. Завдяки тренду у TikTok у США зросли продажі книг

13:02,
2 Квітня 2021
1802
#BookTok. Завдяки тренду у TikTok у США зросли продажі книг
#BookTok. Завдяки тренду у TikTok у США зросли продажі книг
Автори:
Популяризувати читання у соцмережі намагаються сестри Мірейлі та Елоді Лі.

У соціальній мережі TikTok, де спілкування переважно проходить у форматі коротких відео, сестри Мірейлі та Елоді Лі створили хештег #BookTok. Дівчата публікували «трейлери до книжок» у своєму спільному акаунті — @alifeofliterature, який створили під час пандемії, перебуваючи на самоізоляції. Про це повідомляє The New York Times.

У відео дівчата розповідали про книги, які їм сподобалися, ділилися тим, які емоції залишилися в них після прочитання. «Я хочу, щоб люди відчували те, що я відчуваю», — сказала Мірей Лі, яка й започаткувала тренд у соцмережі. Вона додала, що у школі люди насправді не визнають книг, і її це дратує.

Пізніше тренд #BookTok підхопили й інші користувачі. Наприклад, @aymansbooks, яка розповіла підписникам про книгу «Пісня Ахілла» й про те, як її розчулив кінець розповіді. Відео блогерки подивилися понад шість мільйонів користувачів. Після цього ця книга посіла третє місце у переліку бестселерів у Нью-Йорку.

«Ці люди не бояться бути відкритими та емоційними щодо книг, які змушують їх плакати, ридати, кричати або розлючуватися настільки, що вони розкидають їх по кімнаті, і це стає дуже емоційним 45-секундним відео, — сказала представниця мережі книжкових крамниць Barnes & Noble Шеннон ДеВіто. — Ми не бачили раніше таких шалених продажів — я маю на увазі десятки тисяч копій на місяць завдяки соціальним мережам».

Як пише The New York Times, переважна більшість відеороликів BookTok дуже органічні, адже їх публікують захоплені молоді читачі, а для видавців така реакція на флешмоб стала несподіванкою, адже галузь почала отримувати дивіденди від цифрового додатка, створеного для короткочасного охоплення уваги. «Зараз видавці починають зв’язуватися із тими, хто має багато підписників, щоб запропонувати безкоштовні книги або оплату в обмін на розповідь про їхнє видання. Сестри Лі, наприклад, отримували книги від авторів», — повідомляє The New York Times.

Раніше MediaSapins писав, чому «несерйозний» додаток TikTok, де молодь викладала кумедні відео, став таким привабливим для креаторів, брендів та зірок з усього світу.

Фото: Flickr

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду