У Міноборони хочуть навчати військових диджитал-гігієні та поведінці в соцмережах

У Міноборони хочуть навчати військових диджитал-гігієні та поведінці в соцмережах

10:34,
10 Березня 2020
2132

У Міноборони хочуть навчати військових диджитал-гігієні та поведінці в соцмережах

10:34,
10 Березня 2020
2132
У Міноборони хочуть навчати військових диджитал-гігієні та поведінці в соцмережах
У Міноборони хочуть навчати військових диджитал-гігієні та поведінці в соцмережах
Автори:
«Ми можемо навчати наших бійців диджитальної гігієни й критичного мислення», — каже заступниця міністра оборони Аліна Фролова.

Міністерство оборони України має намір навчити українських солдат діджитал-гігієні. Про це у інтерв'ю виданню «Укрінформ» заявила заступник міністра оборони Аліна Фролова. За її словами, для забезпечення дисципліни і захисту розглядають введення обмежень на спілкування, наприклад, у соцмережах.

«Ми маємо приклади розсилки ворогом SMS нашим хлопцям. Тобто установки, які дозволяють на лінії розмежування розкидати есемески — і наші бійці періодично можуть отримувати повідомлення про те, що" вас чекають вдома ", що" покиньте позиції ", тобто ті речі, які можуть психологічно на них впливати», — сказала Фролова.

Вона навела у приклад навчання НАТО у країнах Балтії. У якості експерименту зареєстрували фейкову сторінку цих навчань, і солдати-учасники підписалися на неї. Творці сторінки так дізналися, в яких підрозділах служать військові та де вони розташовані.

«Після того провели зведення даних військових, які були зареєстровані, в інших соцмережах. Наприклад, у тих, що стосувались призначення побачень. І хлопцям почали масово призначати побачення. Таким чином, майже цілий підрозділ, умовно кажучи, залишив зону перебування на якийсь час і хлопці просто пішли в бари, кудись іще», — розповіла вона.

Таким чином, штучно була створена ситуація, коли військові залишають зону перебування. На весь цей експеримент було витрачено менше 200 євро.

«Тобто ми з вами можемо бачити, що спрогнозувати такі операції неможливо. Що ми можемо зробити з цим? Ми можемо, по-перше, навчати наших бійців диджитальної гігієни й критичного мислення. Це довгий процес, але іншого запобіжника немає. По-друге, необхідно вводити певні обмеження. Це не дуже популярна тема, але обмеження необхідні», — додала заступниця міністра.

Якщо людина в армії, то не може фотографувати і викладати фото з геолокації, не може публікувати інформацію про своєму підрозділі, повідомляти іншу інформацію, впевнена пані Фролова.

Нормативні документи, які регламентують ці питання, зараз розробляються. Наразі наявні документи, які носять рекомендаційний характер, уточнили у відомстві.

Нагадаємо, MediaSapiens раніше писав, що У США військовим заборонили користуватися соцмережею TikTok на службових гаджетах.

Фото: cimic.com.ua

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду