Вконтакті обходить захист українських інтернет-провайдерів — Liga Tech

Вконтакті обходить захист українських інтернет-провайдерів — Liga Tech

15:33,
9 Вересня 2019
3018

Вконтакті обходить захист українських інтернет-провайдерів — Liga Tech

15:33,
9 Вересня 2019
3018
Вконтакті обходить захист українських інтернет-провайдерів — Liga Tech
Вконтакті обходить захист українських інтернет-провайдерів — Liga Tech
Автори:
Розробники вконтакті навчилися обходити блокування українських операторів. Їх технічлні спеціалісти кажуть, що поки нічого зробити не можуть, пише видання.

Користувачі соцмереж все частіше повідомляють, що без проблем заходять в заборонені в Україні російські соцмережі, хоча раніше це відбувалося рідко, пише Liga Tech.

У виданні виявили, що в мобільний додаток забороненої соцмережі можна через мережу практично будь-якого провайдера. Журналіст Liga.Tech провів в редакції експеримент, в результаті якого виявилося, що зайти в мобільний додаток російської соцмережі вдалося і через Vodafone, і через Київстар, lifecell.

Опитані редакцією розповіли, що якщо до липня цього року в додаток Вконтактеі на iOS для Apple без використання VPN додатків зайти було неможливо, то з середини літа щось змінилося: користувача вже пускали в додаток. Це можна було легко зробити як через мобільний інтернет, так і через приєднання до Wi-Fi.

Додаток вконтакті для Android, то, як зазначили Liga Tech в компанії «Воля», можливість обходити блокування з'явилася ще в 2017 році. Додаток використовує вбудований VPN-сервіс. І оператори і провайдери нічого не можуть зробити з цим.

Керівник корпоративних комунікацій компанії «Укртелеком» Михайло Шуранов сказав, недавно оператор зафіксував, що додатки вконтакті блокувати не вдається, а фахівці компанії почали шукати рішення, як виправити цю проблему. За його словами, оператор зараз шукає варіант блокування, який ускладнить роботу VPN-додатків.

«Про вбудований в додаток VPN це правда. На сьогодні немає інструментів, щоб обійти цей «обхід», — підтверджують і в прес-службі мобільного оператора Vodafone.

У «Київстарі» заявили, що закрили доступ до доменних імен сайтів, перерахованих в Указі президента, за IP-адресами. Але закрити доступ до всіх мобільних додатків оператор теж не може.

У компанії lifecell виданню також прокоментували, що з травня 2017 року метод блокування не міняли, але, за їх словами, «це не означає, що немає методів «обійти» блокування».

Нагадаємо, «Детектор Медіа» раніше вже писав, що столичний провайдер «НетАссіст» відмовився блокувати вконтакті та подав до суду.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Liga Tech
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду