У Firefox запустили інструмент для боротьби з рекламою

У Firefox запустили інструмент для боротьби з рекламою

14:26,
27 Червня 2019
2194

У Firefox запустили інструмент для боротьби з рекламою

14:26,
27 Червня 2019
2194
У Firefox запустили інструмент для боротьби з рекламою
У Firefox запустили інструмент для боротьби з рекламою
Автори:
Новий інструмент відкриває 100 вкладок і «обманює» алгоритм відстеження, а реклама перестане бути таргетованою.

Команда Firefox та студія mschf представили інструмент, за допомогою якого реклама в інтернеті перестає бути таргетованою. Про це повідомляють у блозі на офіційному сайті компанії.

Сервіс Track THIS відкриває в браузері 100 вкладок, щоб «заплутати» алгоритми відстеження.

Творці сервісу кажуть, що користувач все ще буде бачити рекламу. Однак Track THIS ускладнить задачу для рекламних алгоритмів точно визначати приналежність користувача до певної аудиторії, виходячи з його історії браузера. Творці назвали це «чимось на зразок режиму«інкогніто».

Сервіс пропонує чотири «альтер-его», від яких буде залежати зміст відкритих сайтів і реклами після активації. Так, режим «Хайпбіст» залишить в історії браузера сайти з одягом, взуттям та популярною музикою. «Огидно багатий» змусить рекламні алгоритми вважати, що користувач — це споживач люксових брендів. Режим «Кінець світу» відкриє сайти про теорії змови, виживання і похідне спорядження. «Лідер думок» — сайти про косметику, астрологію та відпочинок.

Повідомляється, що одночасне відкриття у браузері сотні вкладок може зайняти деякий час. Творці також попереджають, що перед запуском краще закрити і зберегти робочі вкладки. В описі до інстурменту пишуть, що сервіс Track THIS не підійде тим, хто користуєтсья блокувальниками реклами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Mozilla розробляє «голосовий» браузер.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду