Цукерберг оголосив поворот політики Facebook у бік захисту даних

Цукерберг оголосив поворот політики Facebook у бік захисту даних

11:11,
7 Березня 2019
1864

Цукерберг оголосив поворот політики Facebook у бік захисту даних

11:11,
7 Березня 2019
1864
Цукерберг оголосив поворот політики Facebook у бік захисту даних
Цукерберг оголосив поворот політики Facebook у бік захисту даних
Автори:
Генеральний директор соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг хоче зробити Messenger та інші сервіси, такі як Instagram і WhatsApp, більш орієнтованими на захист даних і можливість приватного і безпечного спілкування. Попри те, що Facebook має погану репутацію у питаннях зберігання приватності даних.

Про це йдеться в офіційному зверненні пана Цукерберга до клієнтів компанії. У ньому він пише про подальші плани компанії — дозволити користувачам виставляти термін зберігання повідомлень, зробити Messenger і WhatsApp більш приватними, ввести нову систему зберігання контенту та розробити нову конфіденційну платформу для спілкування.

«Останні 15 років Facebook і Instagram допомагали людям спілкуватися з друзями та спільнотами у цифровому еквіваленті міської площі. Але люди все частіше хочуть спілкуватися в приватному порядку та шукають цифровий аналог вітальні. Коли я думаю про майбутнє інтернету, мені здається, що комунікаційні платформи, орієнтовані на конфіденційність, стануть більш важливими, ніж сьогоднішні відкриті платформи», — зазначив пан Цукерберг.

Пан Цукерберг підкреслив, що популярність месенджерів буде тільки зростати, тому саме зараз існує можливість створити оптимальну платформу для спілкування з високим рівнем захисту даних. Втім, засновник Facebook не розраховує, що його плани будуть схвально прийняті громадськістю:

«Я розумію, що багато людей не думають, що Facebook може або хоче створити платформу, орієнтовану на конфіденційність — адже ми не маємо міцної репутації з надання послуг із захисту конфіденційності та раніше ми були зосереджені на інструментах для більш відкритого обміну.[...] Ми плануємо сфокусуватися на найбільш фундаментальному і приватному сценарії — обміні повідомленнями — та зробити його максимально безпечним. А потім створити інші способи взаємодії. В тому числі дзвінки, відеочати, групи, історії, компанії, платежі, комерцію і, в кінцевому підсумку, платформу для багатьох інших видів приватних послуг», — пояснив він.

Основними принципами нової платформи мають стати приватні взаємодії, шифрування та безпечне зберігання даних.

При цьому засновник Facebook запевнив, що зберігати дані в країнах, де порушуються права людини, компанія не збирається — «хоч би нас і заблокували за це».

Пан Цукерберг завершив свій об’ємний допис сподіванням, що у майбутньому людство буде жити у світі, де можна спілкуватися конфіденційно та існувати вільно, знаючи, що приватна інформація доступна лише обмеженому колу осіб, а дані не будуть зберігатися деінде віками.

«Якщо ми зможемо підштовхнути світ у цьому напрямку, я буду пишатися тим, що ми зробили», — резюмував він.

Нагадаємо, днями Євросоюз звинуватив компанії Facebook, Twitter та Google у дотриманні своїх зобов’язань згідно з укладеною з Єврокомісією угоди про протидію дезінформації.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Delo.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду