Google закриває свою соціальну мережу Google+

Google закриває свою соціальну мережу Google+

12:23,
9 Жовтня 2018
4030

Google закриває свою соціальну мережу Google+

12:23,
9 Жовтня 2018
4030
Google закриває свою соціальну мережу Google+
Google закриває свою соціальну мережу Google+
Автори:
Компанія Google офіційно оголосила про закриття своєї соціальної мережі Google+, яка працювала з 2011 року.

Компанія повідомила про це в своєму блозі, додавши, що корпоративна версія Google+ продовжить роботу й буде розвиватися.

Google ухвалила це рішення після повідомлення про вразливість соцмережі, яка існувала з 2015 року й давала стороннім розробникам доступ до особистих даних приблизно півмільйона її користувачів. Компанія повідомила, що дізналася про баг у березні й одразу його усунула. Йдеться про інформацію тих юзерів, які встановлювали інші додатки. Їхні розробники могли дізнатися імена, поштові адреси, робочі місця, стать і вік користувачів Google+ — навіть тих, хто закривав доступ до цієї інформації. Але до них не могли потрапити пости, особисті повідомлення, дані акаунту в Google чи мобільні телефони юзерів. У компанії заявили, що не володіють доказами того, що вразливістю хтось скористувався.

«Хоча наші інженери вклали в створення Google+ багато зусиль, мережа не отримала широкої популярності серед користувачів або розробників, юзери досить мало взаємодіяли в ній з додатками. Призначена для користувача версія Google+ на даний момент демонструє низькі показники користувальницької залученості: 90% сесій в Google+ тривають менше 5 секунд», пояснили в компанії закриття сервісу.

Соцмережа працюватиме ще 10 місяців: її закриють наприкінці серпня 2019 року. У компанії обіцяють надати користувачам всі можливості для того, щоб ті могли перенести з мережі свою інформацію. Крім того, Google запевнила, що скеруває багато зусиль для покращення безпеки даних своїх користувачів.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що наприкінці березня 2019 року припинить роботу поштовий сервіс Google Inbox. Компанія вирішила зосередитися на іншому своєму популярному поштовому сервісі —Gmail.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
itunes.apple.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду