Люди імітують свою смерть в Instagram заради коментарів та уваги — Engadget

Люди імітують свою смерть в Instagram заради коментарів та уваги — Engadget

17:03,
20 Вересня 2018
3209

Люди імітують свою смерть в Instagram заради коментарів та уваги — Engadget

17:03,
20 Вересня 2018
3209
Люди імітують свою смерть в Instagram заради коментарів та уваги — Engadget
Люди імітують свою смерть в Instagram заради коментарів та уваги — Engadget
Автори:
В Instagram з’явився новий спосіб як залучити більше підписників та отримати більше коментарів та «лайків».

Як пише Engadget, для цього люди вдають власну смерть. У 15-річного Ахмеда Сімріна в профілі всього кілька фото, але на його сторінку в Instagram підписані 3000 користувачів. На останньому фото хлопець знятий разом з другом. Але в нього близько 22 тисяч коментарів та 4000 лайків. В коментарях дописувачі висловлюють сум з приводу смерті Ахмеда: «Ти помер занадто молодим», «Не можу повірити, що тебе більше немає», «Спочивай з миром».

Насправді ж хлопець живий. Як він пояснив журналістам, йому здалася кумедною ідея прикинутися мертвим. Він почав просити випадкових людей в Instagram зайти на його сторінку та залишити коментарі під його фото, аби складалося враження, ніби він помер. «Привіт, ви не могли б написати коментар під моїм останнім фото? Я хочу, аби моя дівчина думала, що я помер. Нещодавно я з сім’єю переїхав, вона хоче продовжити ці стосунки, але я хочу рухатися далі, тому що ці стосунки нещасливі», — написав Ахмед. Цей коментар почали копіювати й на інші сторінки, тож він швидко став вірусним.

Хлопець розповів, що у нього в профілі було інше фото, яке зібрало 10 тисяч коментарів, але Instagram заблокував його за порушення правил спільноти. Він написав свій перший коментар з проханням у жовтні 2017 року, але люди досі заходять на його сторінку та коментують, хоча вже не так активно. «Чому б не зробити щось нове заради розваги? Люди тепер стають знаменитими через майже будь-які дії», - пояснив  Ахмед.

Engadget пише, що люди часто приходять в секцію коментарів на сторінках знаменитостей, наприклад Кім Кардаш'ян, та просять написати коментарі зі співчуттями під їх останніми фото. Однак, ці спроби не такі успішні, як в Ахмеда Сімріна. Наприклад, користувач з ніком riccardomancaa попросив про коментарі «аби не йти завтра до школи». Втім, схоже, що цей тренд почав набридати користувачам Instagram, оскільки riccardomancaa попросили припинити писати такі прохання й назвали їх банальними.

Джефф Хенкок, професор з комунікацій та засновник лабораторії соціальних медіа в Стенфорді назвав подібну поведінку необдуманими інтернет-жартами. «Але в першу чергу, це дарт, а гумор — це один із видів людської поведінки», — прокоментував він. На думку професора,в цьому випадку не треба звинувачувати самі соціальні мережі, хоча вони й роблять подібний контент та жарти більш видимими.

«Негативні емоції залучають набагато більше уваги, а змусити когось думати, що ви померли, це найбільш негативне відчуття, яке ви можете викликати», — додав Джефф Хенкок.

Карен Норт, професорка в Школі комунікацій та та журналістики USC Annenberg й експертка з соціальних медіа та психології, вказує, що соціальні медіа підживлюються «лайками», а це може штовхати людей на крайнощі. З поля зору пранкерів випадає те, як близькі друзі або члени сім’ї можуть відреагувати на раптові повідомлення про смерть в коментарях у Instagram. «Тому що це не частина гри. Гра полягає в тому, щоб змусити людей коментувати, а інша частина гри полягає в тому, щоб змусити людей повірити у підроблені коментарі про вашу смерть», — каже професорка.

Ахмед Сімрін сказав, що він перестав просити інших писати коментарі, тому що «люди почали ображатися». Але хлопець переконаний, що це лише через заздрощі: «Більшість з тих, хто починає повчати тебе в інтернеті просто заздрять. Вони не хочуть бачити як інші досягають успіху в житті».  

Раніше обговорення викликала історія 26-річної Лізет Кальверо, яка наробила $10 000 боргів заради популярності в Instagram й як вона потім виправляла цю ситуацію. Також британська компанія Wren Kitchens попросила відомих фуд-блогерів показати, що ховається за ідеальними фото для Instragram. А журналіст видання Bloomberg Businessweek Макс Чафкін провів експеримент аби з'ясувати, як зі звичайної людини зробити «лідера думок» в соцмережах.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду