Apple назавжди забанила Infowars в AppStore

Apple назавжди забанила Infowars в AppStore

11:30,
10 Вересня 2018
2059

Apple назавжди забанила Infowars в AppStore

11:30,
10 Вересня 2018
2059
Apple назавжди забанила Infowars в AppStore
Apple назавжди забанила Infowars в AppStore
Автори:
Компанія Apple назавжди заблокувала додаток Infowars у своєму магазині AppStore.

Своє рішення Apple пояснила правилами, згідно з якими на платформі забороняється «контент, який є образливим, нечутливим, таким, що викликає негативні емоції чи відразу або демонструє поганий смак». Зараз при пошуку в AppStore за пошуковим запитом Infowars в результатах з’являються лише додатки, які не пов’язані з Infowars та його засновником Алексом Джонсом (Alex Jones).

Минулого тижня Infowars назавжди заблокувала й мережа мікроблогів Twitter. Видалили Infowars й компанії Google та Facebook. Таким чином AppStore залишалася останньою платормою, де додаток Алекса Джонса залишався доступним.

InfoWars відомий поширенням неперевірених та фейкових новин і теорій змови. В цьому році на нього навіть подали до суду. В 2012 році внаслідок стрілянини в школі «Сенді-Хук» загинули 27 осіб. Водночас Джонсон заперечував стрілянину, назвав її фейком та змовою з метою посилити контроль над зброєю. Батьки двох дітей, які загинули в «Сенді-Хук», подали на нього до суду.

До блокування  InfoWars був першим номером у топі магазину додатків Google Play в Америці. Серед сервісів новин вона стала третім номером у магазині від Apple.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
The Verge
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду