Twitter закликала користувачів поміняти паролі до акаунтів

Twitter закликала користувачів поміняти паролі до акаунтів

10:58,
4 Травня 2018
1858

Twitter закликала користувачів поміняти паролі до акаунтів

10:58,
4 Травня 2018
1858
Twitter закликала користувачів поміняти паролі до акаунтів
Twitter закликала користувачів поміняти паролі до акаунтів
Автори:
Соціальна мережа Twitter звернулася до своїх користувачів із закликом змінити паролі, проте зазначила, що витоку даних не відбулося.

Листа про це автори мікроблогів отримали в ніч на 4 травня, повідомляє DW.

У заяві компанії йдеться, що вона виявила технічну помилку в системі зберігання паролів своїх юзерів: вони опинились у внутрішній мережі компанії в незахищеній формі. Twitter повідомила, що вже виправила цей баг.

За даними Twitter, жодних відомостей про можливий витік даних користувачів, кількість яких перевищує 300 мільйонів людей, наразі немає. 

«Про всяк випадок, ми просимо вас подумати про зміну вашого пароля на всіх сервісах, де ви його використовували», —йдеться в заяві. 

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що в 2015 році Twitter продала дані досліднику Александру Когану, який опинився в центрі скандалу через співпрацю з компанією Cambridge Analytica через витік інформації мільйонів користувачів Facebook.

Компанія Когана GSR зібрала «випадкову вибірку» публічних твітів за період між груднем 2014 року та квітнем 2015 року. В Twitter наголосили, що компанія не отримала жодного доступу до приватної інформації користувачів, а Cambridge Analytica, що ніколи не отримували жодних даних від GSR та не робили спільні з проекти.

Раніше, після повідомлення про резонансний витік даних з Facebook, Twitter заборонила GSR і Cambridge Analytica купувати дані або розміщувати рекламу на її платформі.

Нагадаємо, розслідування щодо витоку даних та можливого впливу компанії Cambridge Analytica на політичні процеси розпочали зокрема ІталіяНімеччина й США.  У Штатах Facebook можуть оштрафувати на 40 тисяч доларів за кожне порушення. Детально про роботу компанії Cambridge Analytica та як був організований збір даних користувачів можна почитати в огляді на MediaSapiens.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
pixabay.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду