Twitter услід за Pornhub та Reddit заборонив порнофейки

Twitter услід за Pornhub та Reddit заборонив порнофейки

11:50,
8 Лютого 2018
3232

Twitter услід за Pornhub та Reddit заборонив порнофейки

11:50,
8 Лютого 2018
3232
Twitter услід за Pornhub та Reddit заборонив порнофейки
Twitter услід за Pornhub та Reddit заборонив порнофейки
Автори:
Соціальна мережа Twitter заборонила порнофейки — новий тип порнографічного відео, де за допомогою цифрових технологій обличчя акторів замінені на обличчя знаменитостей чи інших людей.

Як повідомляє ВВС, Twitter, на відміну від інших платформ, дозволяє розміщення порнографії (із позначкою «чутливий контент») . Проте порнофейки порушують правила компанії, адже мова йде про розміщення інтимних фотографій без згоди людини. Відтепер будь-який акаунт, який створюватиме чи розповсюджуватиме такі зображення, тимчасово блокуватимуть.

Як повідомляє Daly Mail, заборону на порнофейки раніше ввели ресурси Pornhub та Reddit, хоча користувачі останнього найбільш активно обмінювалися такими роликами та обговорювали нову технологію.

Порнофейки створюються за допомогою спеціального програмного забезпечення. Воно за допомогою обробки великої кількості фотографій людини створює комп'ютерну версію її обличчя, яке надзвичайно схоже на реальне, й замінює ним обличчя порноактора в уже існуючому відео.

Ця технологія стала досить популярною в 2017 році. Після виходу в січні 2018 року додатку FakeApp – інструменту, що автоматизує процес – кількість порнофейків істотно зросла. Як повідомило видання Daily Mail, це програмне забезпечення завантажили вже понад 100 тисяч разів.

У більшості порнофейків використані обличчя знаменитостей: Емми Уотсон, Наталі Портман, Галь Гадот, Мішель Обами, Іванки Трамп, Кейт Міддлтон та інших.

Проте деякі користувачі почали створювати кліпи, використовуючи зображення звичайних людей та неповнолітніх дітей, незаконно використовуючи їхні фотографії, взяті з соцмереж.

Користувачів застегірають від купівлі та продажу відео з порнофейком.

«Ця витончена технологія може вийти далеко за межі сумнівної розваги і здатна призвести до серйозних наслідків – і для окремих людей, і для суспільства в цілому, – зазначає кореспондент ВВС Дейв Лі. – Зараз багато говорять про кризу, пов'язану з широким розповсюдженням фейкових новин, але не виключено, що нинішні фейки – це тільки початок. Вже є кілька таких фейкових відео з обличчям президента Трампа. Поки що це очевидні жарти, але нескладно уявити, наскільки ефективними можуть бути подібні "вироби" в пропагандистських цілях».

Нагадаємо, нещодавно компанія Apple видаляла месенджер Telegram зі свого магазину додатків через поширення в ньому дитячої порнографії.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
thesun.co.uk
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду