Instagram додав функцію сповіщення про можливу спробу самогубства користувача

Instagram додав функцію сповіщення про можливу спробу самогубства користувача

18:50,
24 Жовтня 2016
1946

Instagram додав функцію сповіщення про можливу спробу самогубства користувача

18:50,
24 Жовтня 2016
1946
Instagram додав функцію сповіщення про можливу спробу самогубства користувача
Instagram додав функцію сповіщення про можливу спробу самогубства користувача
Автори:
У додатку Instagram з'явилася опція анонімного сповіщення команди Instagram про те, що хтось із користувачів знаходиться в стані депресії і здатний собі нашкодити.

В якості допомоги адміністрація соцмережі запропонує користувачеві, що знаходиться в депресії, зв'язатися з фахівцями гарячої лінії підтримки, поговорити з другом або отримати пораду від співробітників Instagram. 

Зразок повідомлення, яке отримає користувач, позначений через опцію анонімного сповіщення.

Якщо користувач шукатиме в Instagram зображення, які пов'язані з самогубством або іншими діями, що можуть йому нашкодити, соцмережа знову ж таки запропонує свою підтримку. 

«Завдяки функції підтримки користувачі будуть знати, що навколо них завжди є спільнота, готова про них подбати. Особливо в той момент, коли людина, можливо, найбільше потребує цього», - прокоментував виконавчий директор Інстаграм Марн Левін (Marne Levine). Для того, аби повідомлення від Instagram виглядали більшою мірою як підтримка, а не набридливе втручання, компанія залучила до співпраці Національну асоціацію людей з розладами харчування (National Eating Disorders Association) та  Національну спілку запобігання самогубства (National Suicide Prevention Lifeline).

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, 350 мільйонів осіб різного віку страждають від депресії. Серед медійної спільноти нова опція була прийнята позитивно: «Ми гаряче вітаємо те, що Instagram робить з цієї новою функцією! », - написали в Yahoo.  

«Instagram став простором як індивідуального самовираження, так і організованого. Спільноти, які зосереджені на таких питаннях, як позитивне сприйняття власного тіла, розлади поведінки у харчуванні, психічнездоров'я, розгорнули широку діяльність на платформі. Тепер Instagram хоче зберегти цей простір недоторканим», - прокоментували нові опції соцмережі в Huffington post.

«Instagram випустив оновлення, яке має на меті зробити популярний додаток набагато більш безпечним місцем, і ми сподіваємося, врятувати життя людей у міру необхідності», - зазначили у Tech Times.

Як писав MediaSapiens, дослідники навчили комп'ютер знаходити депресивних користувачів Instagram. З'ясувалося, що основними ознаками депресії є кольори, близькі до синьої частини спектра, а також низькі значення яскравості і насиченості. Також у людей з цим захворюванням виявилося більше фотографій з людьми, проте кількість людей на них була меншою, ніж на знімках здорових людей. До публікацій людей з депресією було більше коментарів, але менше «лайків».

В соцмережі Instagram також нещодавно була запроваджена функція модерування коментарів. З допомогою цього інструмента можна автоматично приховувати коментарі з неприйнятними для користувача словами. Тоді співзасновник і генеральний директор Instagram Кевін Сістром заявив, що  мережа продовжить запроваджувати  функції, які «охоронятимуть нашу спільноту та робитимуть Instagram позитивним і творчим для всіх».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Instagram Blog
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду