Google інвестує $ 1 млн в соціальні проекти на YouTube

Google інвестує $ 1 млн в соціальні проекти на YouTube

18:10,
22 Вересня 2016
2201

Google інвестує $ 1 млн в соціальні проекти на YouTube

18:10,
22 Вересня 2016
2201
Google інвестує $ 1 млн в соціальні проекти на YouTube
Google інвестує $ 1 млн в соціальні проекти на YouTube
Автори:
Google вкладає $ 1 млн (£766,000) на формування грантів та фінансування для авторів YouTube, аби заохотити їх створювати контент на соціальні теми та заохочувати глядачів до толерантності.

Програма YouTube Creators for Change почалась із команди шістьох відеоблогерів з різних країн, пише The Guardian. Один з перших роликів - відео коміка Хумзи Аршада (Humza Arshad) про те, як бути молодим мусульманином у Великобританії.  

 

Гроші будуть розділені на гранти кожного з «послів», які також отримають доступ до студій YouTube та іншого обладнання.

Компанія YouTube заявила, що обере та презентує інших учасників програми найближчим часом. Одне із завдань учасників Creators for Change - знаходити та пропонувати потенційних нових з «послів», тому цілком можливо, що фінансування проекту з часом збільшать.

Виконавчий директор YouTube Сьюзан Воджіскі розповіла, що через програму Creators for Change компанія просить авторів з усього світу розповідати більше про такі соціальні проблеми, як ненависть, екстремізм і ксенофобія. YouTube закликає відеоблогерів підвищувати обізнаність, терпимість і емпатію.

Разом із грантом, Google створює благодійний фонд в розмірі $ 2 млн для підтримки некомерційних організацій, що працюють над «інноваційними рішеннями, які сприяють інтеграції та міжкультурній взаємодії».

Останнім часом YouTube намагаєтсья розширити свої сфери впливу. Так, із запуском функції Backstage, YouTube  намагається стати більш схожим на соціальну мережу. Користувачі зможуть обговорювати відеоролики безпосередньо на YouTube, не переходячи в інші ережі. Так відеохостинг збільшить час, який користувачі приділяють YouTube. 

Також нещодавно YouTube заборонив монетизацію відео деяких блогерів. Йдеться про монетизацію, яку автори контенту отримували за трансляцію реклами перед початком перегляду відео на YouTube.  

Багато блогерів отримали на пошту листи зі сповіщенням, що їх відео порушують «рекомендації щодо змісту» для рекламодавців, тому вважаються невідповідними для монетизації. Так, під заборону монетизації потрапляє контент сексуального характеру, який в тому числі містить часткове оголення та жарти щодо сексу; відео зі сценами насилля, ненормативною лексикою; відео, які висвітлюють спірні або чутливі предмети і події, в тому числі питання, пов'язаніз війною, політичними конфліктами, стихійними лихами і трагедіями, навіть якщо графічні зображення у ролику не показуються. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
acrossthefader.biz
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду