ISIS погрожує засновникам Facebook і Twitter

ISIS погрожує засновникам Facebook і Twitter

11:56,
25 Лютого 2016
2387

ISIS погрожує засновникам Facebook і Twitter

11:56,
25 Лютого 2016
2387
ISIS погрожує засновникам Facebook і Twitter
ISIS погрожує засновникам Facebook і Twitter
Автори:
Терористи стверджують, що володіють понад 15 тисячами акаунтів в соціальних мережах.

Терористичне угрупування ISIS опублікувало 25-хвилинне відео, у якому погрожує засновнику соцмережі Facebook Марку Цукербергу і CEO мікроблогу Twitter Джеку Дорсі. 

Про це повідомляє The Guardian

«Ви щодня заявляєте, що заблокували багато наших акаунтів, та ми говоримо: «Це все, що ви можете зробити? Якщо закрити один обліковий запис, ми відкриємо 10 нових», - йдеться в тексті на відеозаписі. 

Терористи також стверджують, що зламали понад 10 000 акаунтів і понад 150 групових облікових записів в Facebook, а також понад 5 000 акаунтів у Twitter. Погрози бойовиків пов'язані з блокуванням терористичного контенту в соціальних мережах. 

Крім того, представники Facebook, Twitter, а також Apple були присутні у січні на закритій зустрічі з високопоставленими чиновниками Білого дому, зокрема з директором АНБ Майклом Роджерсом, під час якої обговорювалася боротьба з тероризмом в інтернеті. Також планувалося почати компанію проти ISIS в соціальних медіа. 

Разом з тим, у Facebook і Twitter відзначають, що погрози з боку ISIS їм надходять не вперше. «Це відбувається весь час. Ласкаво просимо в нашу повсякденність», - прокоментував погрози представник Twitter.

Як писав MediaSapiens, з середини 2015 року Twitter видалив 125 тисяч акаунтів, які пропагують тероризм, в першу чергу пов'язаних у ISIS.

Нагадуємо, що користувачі Google, які будуть вводити в пошуковику екстремістські запити, у видачі отримають сайти антирадикальної спрямованості. Пілотний проект Google, спрямований на боротьбу онлайн-діяльністю терористичних організацій, у тому числі ІДІЛ, запустять паралельно з алгоритмом, що полегшує ідентифікацію екстремістського відео в мережі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
guim.co.uk
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду