Терористи «ДНР» взяли у полон вченого за «неправильні» дописи у Facebook - ЗМІ

Терористи «ДНР» взяли у полон вченого за «неправильні» дописи у Facebook - ЗМІ

11:57,
1 Лютого 2016
1467

Терористи «ДНР» взяли у полон вченого за «неправильні» дописи у Facebook - ЗМІ

11:57,
1 Лютого 2016
1467
Терористи «ДНР» взяли у полон вченого за «неправильні» дописи у Facebook - ЗМІ
Терористи «ДНР» взяли у полон вченого за «неправильні» дописи у Facebook - ЗМІ
Автори:
26 січня в окупованому терористами «ДНР» Донецьку захопили і утримують під вартою відомого вченого-релігієзнавця, викладача одного з донецьких вузів Ігоря Козловського.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на знайомих і друзів вченого, які в даний час знаходяться в окупованому Донецьку.

За їхніми словами, Ігор Козловський залишався і не виїжджав з Донецька через необхідність догляду за хворим сином. Приводом для затримання вченого, на думку співрозмовників інформагентства, стало те, що так звані «силові структури» терористів «посилили пошуки ворогів» республіки «після недавнього підриву невідомими пам'ятника Леніну на центральній площі Донецька».

Друзі вченого стверджують, що в квартиру Ігоря Козловського додому в середу увірвалися бойовики «ДНР», які забрали техніку, комп'ютер, вилучили документи, в тому числі - і на квартиру, і відвезли вченого в невідомому напрямку.

«Поки ніяких звісток про нього немає. Причина його затримання нам теж невідома. І як і раніше залишаються побоювання за його життя», - повідомили друзі Ігоря Козловського.

Пізніше дружина затриманого Валентина Козловська розповіла російському телеканалу «Дождь» подробиці його затримання. За її словами, вчений був затриманий «десь серед дня в місті». При затриманні у нього вилучили і забрали ключі від квартири. Після цього представники «ДНР» прийшли в квартиру до Ігоря Козловського і провели обшук.

«Cусіди тільки бачили, що в квартиру заходили люди в штатському, щось там чули, як книги падали, потім вони виходили, виїжджали»,  - розповіла дружина історика.

За її словами, обшуки в квартирі проходили двічі. У перший раз, коли невідомі звернулися до сусідки квартири з питанням про сина Ігоря Козловського, вона відповіла їм, що необхідно дочекатися господаря.

«Але була сказана така фраза: "Він не прийде"», - переказала розповідь сусідів пані Козловська.

Вона додала, що у тих, хто прийшов в квартиру, не було документів і ордера на обшук, вони не викликали понятих.

Також вона повідомила, що говорила по телефону з одним з присутніх у квартирі людей, і він сказав їй, що Ігоря Козловського затримали через «неправильної листування в Facebook».

Як заявив головний редактор видання «Четверта влада» Денис Казанський у суботу, 30 січня, в ефірі телеканалу «Україна-112», Ігор Козловський вже четверту добу перебуває в підвалі, передає «Радіо Свобода». Точне місце перебування вченого зараз точно невідомо, це намагаються з’ясувати його родичі та близькі, додав пан Казанський. 

Ігор Козловський - український вчений і громадський діяч, кандидат історичних наук, президент Центру релігієзнавчих досліджень і міжнародних духовних стосунків, керівник Донецького обласного відділення Української асоціації релігієзнавців, президент Донецької обласної громадської організації «Центр Діскавері»,  керівник Міжнародного центру християнсько- мусульманського діалогу і співпраці. Відомості про численні наукові публікації і нагороди Ігоря Козловського внесені у «Вікіпедію».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Фото: best-news.com.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду