ЄСПЛ підтвердив право звільняти з роботи за «сидіння» в Facebook

ЄСПЛ підтвердив право звільняти з роботи за «сидіння» в Facebook

16:15,
13 Січня 2016
1835

ЄСПЛ підтвердив право звільняти з роботи за «сидіння» в Facebook

16:15,
13 Січня 2016
1835
ЄСПЛ підтвердив право звільняти з роботи за «сидіння» в Facebook
ЄСПЛ підтвердив право звільняти з роботи за «сидіння» в Facebook
Автори:
Мала палата ЄСПЛ не задовольнила позов румунського інженера, якого звільнили з роботи за використання соцмереж для приватних цілей у робочий час.

Про це пише Deutsche Welle

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) у вівторок, 12 січня, відхилив позов румунського інженера щодо звільнення його з роботи за розміщення приватних повідомлень на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook у робочий час, повідомляє агентство AFP.

Як визначили судді Малої палати ЄСПЛ, роботодавець має право перевіряти, чи його співробітники на робочому місці виконували свої службові обов’язки і не використовували комп’ютер компанії для приватних цілей. Перевірка сторінки в соцмережі може вважатися втручанням у приватне життя, однак судді ЄСПЛ вважають, що в даній ситуації така перевірка є виправданою.

Румунського інженера, якому зараз 36 років, звільнили ще в 2007 році після роботи впродовж трьох років на приватну компанію. Роботодавець перевірив його Facebook-сторінку та виявив, що інженер використовував робочий комп'ютер для обміну повідомленнями зі своїм братом та дівчиною про стан здоров'я та особисте життя.

Чоловік пройшов усі судові інстанції в своїй країні, однак не добився позитивного для себе рішення і подав позов до ЄСПЛ. Мала палата ЄСПЛ не задовольнила позов і тепер румун має право впродовж трьох місяців подати апеляцію. ЄСПЛ може, але не зобов'язаний, тоді направити справу до Великої палати ЄСПЛ, де її розгляне колегії з 17 суддів.

Як писав MediaSapiens, компанія Facebook заявила, що внесе зміни до своєї політики, спрямованої на те, щоб користувачі вказували у профілі тільки свої справжні імена. 

Раніше до Facebook звернулася низка різних груп та активістів, які просили компанію переглянути цю жорстку політику, що вимагає від людей використовувати тільки власні імена. 

Компанія повідомила, що має намір перевірити нову систему, згідно з якою користувачі при наявності яких-небудь особливих обставин можуть вдатися до використання псевдоніма.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Deutsche Welle
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду