Генштаб: Панікери у соцмережах шкодять бійцям на передовій

Генштаб: Панікери у соцмережах шкодять бійцям на передовій

11:10,
28 Липня 2015
3066

Генштаб: Панікери у соцмережах шкодять бійцям на передовій

11:10,
28 Липня 2015
3066
Генштаб: Панікери у соцмережах шкодять бійцям на передовій
Генштаб: Панікери у соцмережах шкодять бійцям на передовій
Автори:
Нагнітання паніки у соціальних мережах не тільки негативно позначається на бойовому дусі українських військових в зоні АТО, а й допомагає ворогам отримувати розвідувальні дані.

Про це йдеться на сторінці Генштабу ЗСУ у Facebook.

«Нагнітаючи паніку, наші вороги розраховують не лише на зниження мотивованості наших бійців, а й на отримання розвідувальних даних, які можна виловити з повідомлень-спростувань, які неодмінно мають з’явитися у відповідь на численні запити активної частини суспільства», - зазначається в повідомленні.

25 липня соціальні мережі буквально вибухнули повідомленнями про критичну ситуацію в Щасті, нагадали в Генштабі: «За лічені години негатив перекинувся з віртуального простору у реальний, завдавши удару бойовому духу військовослужбовців, які виконують бойові завдання у згаданому районі. А наступного дня, 26 липня, російські бойовики тричі атакували наші позиції, намагаючись вибити наші війська з ключових точок».

НАШИМИ РУКАМИ ПРОТИ НАС25 липня соціальні мережі буквально вибухнули повідомленнями про критичну ситуацію в Щасті. За л...

Posted by Прес-служба Генерального штабу ЗСУ on 27 липня 2015 р.

«Нагнітання обстановки було таким потужним, що навіть військовики, знаходячись на позиціях, часто сумнівалися в правдивості отримуваної офіційної інформації. В результаті, один підрозділ ледве не потрапив під «дружній вогонь» іншого. Очевидно, що нагнітання обстановки навколо планових заходів, які проходять у нашому війську, було чітко спланованим нашими ворогами. А от роздмухування вогнища паніки великою мірою здійснювалося нашими «друзями», - підкреслили у Генштабі.

Зазначається, що прес-центр АТО інформує суспільство про стан речей після завершення операції чи певних дій для того, аби не зірвати планів. Завчасне поширення інформації, як правило, лише шкодить усій справі: 

«Штаб АТО оперативно інформує про ситуацію в районах проведення антитерористичної операції. Тож, якби десь дійсно склалася критична ситуація, прес-центр АТО випустив би відповідний прес-реліз».

«Пройшло три дні. Жодна з «новин» не підтвердилася. Щастя наші не здали. Вороги не захопили. Всупереч крикам про «всепропало», - додали у прес-службі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Facebook
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду