Тисячі людей долучилися до сайту «безгрішної» соцмережі

Тисячі людей долучилися до сайту «безгрішної» соцмережі

13:30,
10 Липня 2015
4715

Тисячі людей долучилися до сайту «безгрішної» соцмережі

13:30,
10 Липня 2015
4715
Тисячі людей долучилися до сайту «безгрішної» соцмережі
Тисячі людей долучилися до сайту «безгрішної» соцмережі
Автори:
Група євангельських християн у Бразилії запустила соціальну мережу Facegloria, в якій заборонені лайка та будь-які різновиди еротики. Розробники стверджують, що за місяць існування в ній зареєструвалися вже 100 000 користувачів.

Про це повідомляє BBC.

На новому сайті заборонено вживати 600 слів, а аналогом лайку є кнопка «Амінь».

Наразі єдиною робочою мовою Facegloria є португальська, але розробники планують забезпечити послуги й іншими мовами, а також створити мобільний додаток.

Ідея створення нової соцмережі прийшла веб-дизайнеру Аттілі Баррошу і трьом його колегам, коли вони працювали в кабінеті мерії міста Феррас-ді-Васконселус.

«У мережі Facebook можна побачити багато насильства і порнографії. Ось чому ми вирішили створити мережу, де можна поговорити про Бога, про любов і поширити Боже слово», — цитує портал слова Барроша із посиланням на агентство AFP.

Одним з інвесторів проекту став Мер Асіл душ Сантуш, який вклав у нього $16 000 власних грошей.

«Наша меража глобальна. Ми викупили англійську назву домена Faceglory і назви всіма іншими мовами. Ми прагнемо кинути виклик мережам Facebook і Twitter — як тут, так і в решті світу», — повідомив він BBC.

Портал нагадує, що Бразилія має найбільшу в світі частку вірних Римо-католицької церкви, і, як стверджує офіційний туристичний веб-сайт країни, лише 1% громадян не вірять у Бога чи «якусь іншу вищу істоту».

Facegloria не є першою в світі пов’язаною з релігією соцмережею. Так, існує мережа для мусульман Ummaland, яку відкрили в 2013 році. Нині до неї долучилися близько 329 000 користувачів.

Цей портал містить «посилені налаштування приватності» для жінок. На ньому щодня публікуються цитати із Корану.

«Ми створюємо Ummaland для поширення ісламських цінностей, тут не буде пліток, вихвалянь, обмовлянь чи зловтішання, а буде увага до сутності того, що справді має значення», — цитує портал заяву співзасновників мусульманського сайту Маруфа Юсупова і Джамоліддіна Далієва, що було зроблено невдовзі після запуску сайту.

«Релігія і технології дуже часто переплітаються, — сказав ВВС програміст Джон Грем-Каммінг. — Існують у програмуванні такі мови, які широко використовують релігійну символи, серед них вирізняється Perl. Її створив Ларрі Волл, який є християнином і висловлює свою віру в програмуванні, про що там є багато свідчень і підказок. Одним із ключових слів у нього є «bless» (благословляти), що має технічне значення».

Також Розробник Террі Девіс 10 років працював над створенням загальнодоступної християнської операційної системи TempleOS, яка містить багато посилань на Біблію і цитат з неї.

«TempleOS — це офіційний храм Господа. Як і храм Соломона, це є місцем зібрань спільноти, де робляться пожертви і де можна проконсультуватися з Божим оракулом», — наводить портал цитату зі статуту операційної системи.

Нагадаємо, найбільший провайдер інтегрованих дротових і бездротових телекомунікаційних послуг Південної Кореї компанія KT запустив бездротову мережу Giga-LTE, яка забезпечить рекордні швидкості передачі інформації.

Раніше MediaSapiens розповідав про дослідження BBC щодо того, чи дійсно користувачі соцмереж після перегляду контенту з насильством чи чогось, що здатне шокувати, можуть потерпати від симптомів посттравматичного стресового розладу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду