Перетворення ОДТРК на суспільне мовлення можна провести в два етапи – голова Держкомтелерадіо

00:00,
25 Липня 2014
950

Перетворення ОДТРК на суспільне мовлення можна провести в два етапи – голова Держкомтелерадіо

00:00,
25 Липня 2014
950
Перетворення ОДТРК на суспільне мовлення можна провести в два етапи – голова Держкомтелерадіо
Перетворення ОДТРК на суспільне мовлення можна провести в два етапи. Про це повідомив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко під час чат-конференції в «Телекритиці» 25 липня.

Відповідаючи на запитання читачів, що він думає з приводу реформи ОДТРК у зв'язку з ухваленням закону про суспільне мовлення, пан Наливайко зазначив, що саме з обласними ДТРК, на базі яких має створюватися Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ), є кілька проблем.

«Що стосується створення НСТУ на базі НТКУ і НРКУ, тут немає ніяких протиріч. Що ж стосується ОДТРК, то є декілька проблем. Перша: це варіант ліквідації ОДТРК, з чим не погоджуються територіальні громади, колективи ОДТРК (вони подекуди складають 200-300 чоловік). А також їхні фінансово-майнові проблеми, при такому швидкому підході можуть потягнути на дно весь проект. На наш погляд, було б доречно так само, як і роздержавлення друкованих ЗМІ, робити в два етапи. Один рік - це створення суспільного мовлення на базі НТКУ і НРКУ. А через рік або два, після створення каналу територіальних громад, - перехід ОДТРК на суспільне або громадське мовлення», - зазначив Олег Наливайко.

За словами пана Наливайка, після того, як він став головою Держкомтелерадіо, він взяв перед медіаспільнотою зобов'язання домагатися ухвалення чотирьох законопроектів: про створення суспільного телерадіомовлення; роздержавлення друкованих ЗМІ; прозорість медіавласності і розширення доступу до публічної інформації. «За два з них парламент уже проголосував, закон про роздержавлення друкованих ЗМІ вже підготовлений, закон про прозорість медіавласності в роботі. Тому для мене немає сумнівів, що суспільне телерадіомовлення повинно бути створено. І не тільки тому, що це зобов'язання 2005 року перед Радою Європи, а й тому, що це єдиний шлях розвитку державного сегменту. Дискусія триває тільки про термін запуску цього проекту», - голова Держкомтелерадіо.

Джерело: Телекритика

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
telekritika.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду