У Криму стежать за користувачами соцмереж та блокують «неугодні» сайти

00:00,
13 Серпня 2014
1166

У Криму стежать за користувачами соцмереж та блокують «неугодні» сайти

00:00,
13 Серпня 2014
1166
У Криму стежать за користувачами соцмереж та блокують «неугодні» сайти
Минулого тижня у Криму блокували веб-ресурси «Цензор», «Главное» і «Новий регіон». За користувачами соцмереж стежить ФСБ, аби не допустити інакомислення. Про ситуацію з інформаційним простором на анексованому півострові пише онлайн-видання «Крим.Реалії».

При спробі потрапити на згадані сайти кримчани бачили повідомлення:  «Доступ обмежений за рішенням суду або з інших підстав, встановлених законодавством Російської Федерації». На черзі й інші не згодні з кремлівською позицією ресурси.

Авторка статті Настя Дрозд зауважує, що поки що сайти блокуються не для всіх користувачів. Це залежить від згоди або незгоди провайдера закрити доступ до інтернет-ресурсу на вимогу влади.

Мобільна група правозахисників у АРК зазначає:«У Криму продовжують згортатися громадські й політичні права. Свобода слова, висловлення думок, зібрань є для кримчан тепер недозволеною розкішшю».

Дописи користувачів соцмереж перевіають російські правоохоронні органи. Виявляючи «інакомислення», викликають до ФСБ або для бесіди з «дружинниками» Аксьонова.

Жертвою такої політики став власник середнього бізнесу, ім’я якого у статті не згадується. Він розповів, що до нього до офісу вдерлися двоє чоловіків і почали розпитувати, чому він висловлює незадоволення приєднанням Криму до РФ у соцмережі , чому має проукраїнську позицію та вивішує український прапор в офісі.

«Після цього мене переконливо попросили не робити цього, інакше зі мною розберуться», –розповів чоловік.

Після цього інциденту він перестав залишати дописи у мережі  Facebook та вивішувати прапор. Однак побоюється за своїх дітей та бізнес. Каже, що, скоріш за все, переїде на материкову Україну.

Авторка також додає, що найбільш серйозні масові зачистки повідомлень спостерігаються у російській соціальній мережі «Одноклассники».

Крім цього, у Криму арештовують опозиційних діячів за розмитим звинуваченням «тероризм». Серед них і режисер Олег Сенцов. Його знайому, також режисерку, Галину Джикаєву викликали на допити у цій же справі. Проте оточення митців уважає, що Сенцов є лише приводом, а насправді на Джикаєву просто хочуть натиснути за її негативні висловлювання про анексію півострова. Зрештою, режисерка покинула Крим.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
chan4chan.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду