Громадськість закликала президента підписати «бездимний закон»

00:00,
8 Червня 2012
359

Громадськість закликала президента підписати «бездимний закон»

00:00,
8 Червня 2012
359
Громадськість закликала президента підписати «бездимний закон»
Сьогодні, 8 червня, під стінами Адміністрації Президента України відбувся пікет та акція «Підпис, який врятує життя». Офіціанти, лікарі інші прийшли під стіни Адміністрації Президента закликати його підписати бездимний закон № 4844.

Учасники акції звернулися до Президента України з вимогою захистити тисячі працівників закладів громадського харчування (кафе, барів, ресторанів) та сотні тисяч відвідувачів цих закладів від негативного впливу тютюнового диму.

Вони передали звернення та 1000 підписів Президенту, а також декорований протигаз, як символ теперішніх шкідливих умов праці, заручниками яких є офіціанти та бармени, а також 2/3 населення України. Манекени офіціантів стояли з підносами під Адміністрацією Президента збираючи кошти на майбутні втрати здоров’я за умови подальшої праці в задимлених приміщеннях.

Протягом останніх шести місяців лікарі, священики, спортсмени, громадські діячі та представники українських та міжнародних організацій виступали на підтримку законопроекту № 9474 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів», який звільняє всі заклади ресторанного господарства від тютюнового диму. Завдяки активній позиції громадськості та народних депутатів законопроект був ухвалений 368 голосами депутатів в другому читанні і в цілому 24 травня 2012 року.

Представники громадськості впевнені, що провокаційні спроби сигаретного лобі в останній момент зірвати підписання закону виглядають безглуздими. Адже Президент України, виступаючи 20 вересня 2011 р. на засіданні високого рівня Генеральної Асамблеї ООН з профілактики неінфекційних захворювань, відзначив, що «одним із пріоритетних напрямків нашої державної політики є боротьба з тютюнокурінням». Також, за даними опитування КМІС 84% населення підтримують цей закон та вважають, що держава має робити більше для захисту населення від пасивного куріння. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду