В Рунеті стартувала акція «Блогери проти куріння»

00:00,
26 Листопада 2012
483

В Рунеті стартувала акція «Блогери проти куріння»

00:00,
26 Листопада 2012
483
В Рунеті стартувала акція «Блогери проти куріння»
Нещодавно в Рунеті стартувала акція «Блогери проти куріння», під час якої на спеціально створеному сайті будь-який бажаючий міг заявити про свій намір відмовитися від цієї шкідливої звички. На цьому ресурсі про бажання кинути курити заявили 1155 особи.

Ідея акції полягає у тому, щоб закликати людей поміняти пачку сигарет на пляшку апельсинового фрешу, обіцяючи при цьому прожити без сигарет хоча б місяць.

У акції також є оригінальна умова: кожен бажаючий кинути курити повинен вигадати собі образливе прізвисько, яким його слід називати, якщо він не дотримає своєї обіцянки. Відповідно, механізм акції такий: учасники викладають у соцмережі та на сайт Незакурю.рф свій запис зі словами: «Якщо я в найближчий місяць закурю, називайте мене ...» – і далі те саме образливе прізвисько.

За два дні на спеціально створеному сайті про бажання кинути курити заявили 88 осіб. Організатори проекту – самі блогери Рунету і фонд «Национальное здравоохранение» відзначають, що кинути курити не так вже і складно. На їхню думку, курцям просто потрібно усвідомити, що курити це не тільки шкідливо, але і неприємно.

«Від курців погано пахне, у них погана шкіра, нездоровий колір обличчя і вкрай слабкий організм. І що важливо – від перерахованих вище неприємностей можна позбутися в одну мить, викинувши останню в своєму житті пачку сигарет в урну і пообіцявши всій країні більше не курити», – йдеться на сайті проекту.

На думку першого заступника голови комітету Держдуми з охорони здоров'я Миколи Герасименко, боротьба з курінням серед підлітків є одним з найважливіших завдань держави і саме завдяки такій подачі, необхідність відмови від нього буде більш зрозуміла молоді.

Джерела: Незакурю.рф, РБК

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Незакурю.рф
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду