В київському супермаркеті діти замість іграшок виграють сигарети

В київському супермаркеті діти замість іграшок виграють сигарети

00:00,
1 Лютого 2013
465

В київському супермаркеті діти замість іграшок виграють сигарети

00:00,
1 Лютого 2013
465
В київському супермаркеті діти замість іграшок виграють сигарети
В київському супермаркеті діти замість іграшок виграють сигарети
У відповідь на заборону реклами сигарет, табачники вигадують все нові способи просування свого товару.

В супермаркеті «Велика кишеня» на вулиці Івашевича в Києві журналісти помітили автомат, в якому замість традиційних м’яких іграшок можна виграти пачки сигарет, - повідомляє «Комсомольская правда».

Одна спроба обійдеться у п’ять гривень. Оскільки автомат приймає купюри, то жодних жетонів для гри купувати не потрібно. Відповідно, проконтролювати, хто саме гратиме – діти чи дорослі, неможливо.

Автомат, в якому можна виграти сигарети, фото - «Комсомольская правда»

«Люди біля автомата стоять постійно, часто підлітки грають. В супермаркеті школярам сигарети не продають. Тому вони сюди бігають. І декому щастить дістати сигарети. Бачив, як хлопець витягнув поспіль чотири пачки, - розповів виданню Сергій, продавець відділу мобільних телефонів.

Журналісти провели експеримент: протягом півгодини вони, з дозволу батьків, відправляли до автомата дітей. Ті спокійно грали і жоден співробітник супермаркету їм не намагався завадити.

В супермаркеті сказали, що автомат їм не належить і дали контакти власника. Армена Галустяна. Той по телефону розповів. Що таке ноу-хау підгледів в аеропортах Чехії.

«Крім автомату у мене є точки продажу тютюнових виробів, тож ліцензію маю. Поки автомат один, але якщо буде приносити прибутки – поставлю й інші. Дітей про заборону грати ми попередили – додумалися повісити папірець. В майбутньому це, напевне, треба якось контролювати», – розповів власник.

Олександр Стадник, представник державної податкової служби Києва, у коментарі повідомив, що раніше податкова з такими випадками не зіштовхувалася.

«Будемо перевіряти, чи має підприємець ліцензію, як він контролює, чи не потрапляють сигарети в руки неповнолітнім. Якщо є ліцензія, але нема контролю щодо продажу сигарет дітям, то, ймовірно ми її анулюємо. Також можливий штраф – 6800 гривень».

Джерело: «Комсомольская правда»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
dic.academic.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду