СТБ,  ICTV та «1+1» показали сцени розстрілу військових у Дніпрі — моніторинг

СТБ, ICTV та «1+1» показали сцени розстрілу військових у Дніпрі — моніторинг

09:59,
7 Лютого 2022
1220

СТБ, ICTV та «1+1» показали сцени розстрілу військових у Дніпрі — моніторинг

09:59,
7 Лютого 2022
1220
СТБ,  ICTV та «1+1» показали сцени розстрілу військових у Дніпрі — моніторинг
СТБ,  ICTV та «1+1» показали сцени розстрілу військових у Дніпрі — моніторинг
Більшість каналів не втрималась від демонстрації — хоча б часткової — відеозапису, який невідомо хто й навіщо злив у мережу.

В новинах телеканалів СТБ,  ICTV та «1+1» показали кадри розстрілу військових на режимному об’єкті заводу «Південмаш» у Дніпрі 27 cічня. Про це йшлося в моніторингу теленовин 24—29 січня 2022 року

Кадри моменту розстрілу показали у новинах СТБ, ICTV та «1+1». На 5 каналі та «UA: Першому» дали кадри із частково замаскованим вмістом, хоч заблурена ділянка кадру не дуже приховувала тіло одного з вбитих.  

На «1+1» приховали більшу ділянку кадру на цьому відео, але зробили це тільки у версії, викладеній на ютубі. Запис з ефірного відео ТСН такої обробки не містить. 

«Це виглядає, ну, прямо скажемо, некоректно. Чи давало Міністерство добро на таке? Як взагалі відео з режимного об'єкту, відео затримання спецпідрозділами, як такі речі можуть потрапити в мережу на всезагальний огляд?» – питала ведуча ТСН Лідія Таран у міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського про відео, злите у мережу. Також вона додала: «Як на мене, це відео занадто жорстоке для того, щоб його зранку вмикали комп'ютер і дивилися діти». Хоча перед цим у ТСН показали ці кадри в цілком «дитячий» час. 

На «Інтері» дали початок злитого відео, коли військові отримують зброю, і повідомили: «Далі починається те, що ми з етичних міркувань показати не можемо». Також не демонстрували відео розстрілу у матеріалі каналу «Україна», але супроводжували новини титром із фразою «кривава бійня…». На Першому незалежному використовували тільки відео затримання підозрюваного, а події у казармі передавала начиткою ведуча.  

У наступні дні новинарі стежили за судом з обрання запобіжного заходу підозрюваному та новими заявами щодо можливих мотивів вбивства. З емоційною подачею цим питанням задавалися у більшості випадків, з’ясовуючи, чи могла бути виною трагедії дідівщина. Більше про тенденції і маніпуляції в теленовинах минулого тижня читайте в матеріалі Зої Красовської.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду