Канали «ОПЗЖ» знов скаржаться на утиски свободи слова — моніторинг

Канали «ОПЗЖ» знов скаржаться на утиски свободи слова — моніторинг

13:00,
19 Грудня 2021
2806

Канали «ОПЗЖ» знов скаржаться на утиски свободи слова — моніторинг

13:00,
19 Грудня 2021
2806
Канали «ОПЗЖ» знов скаржаться на утиски свободи слова — моніторинг
Канали «ОПЗЖ» знов скаржаться на утиски свободи слова — моніторинг
Перший незалежний та «Інтер» висвітлили мітинг у Празі на підтримку каналів Медведчука.

Після нетривалої перерви телеканали, що належать членам партії «Опозиційна платформа — За життя», знов почали скаржитись у новинах на порушення свободи слова з боку української влади. Про це йдеться в моніторингу щоденних теленовин за 6—11 грудня 2021 року.

Перший незалежний та «Інтер» висвітлили мітинг українців, які мешкають у столиці Чехії, на підтримку телеканалів, близьких до «ОПЗЖ».

«Діаспора за свободу слова. Понад півтори сотні українців, які живуть у Чехії, зібралися біля вітчизняної дипустанови у Празі. Розповіли, раніше дізнавалися про новини з Батьківщини в ефірах українських мовників, зокрема, "112 Україна", Newsone, ZIK та Першого незалежного», – йшлося у новинах Першого незалежного 7 грудня. Нагадаємо, на початку грудня 2021 року Перший незалежний, який належить нардепу від «ОПЗЖ» Нестору Шуфричу, поновив мовлення на супутнику, припинене відразу після запуску каналу. У цей самий час моніторинг «Детектора медіа» зафіксував різке зниження кількості матеріалів з ознаками замовності на користь «Опозиційної платформи — За життя» в новинах каналу.

Про празький мітинг повідомив і канал «Інтер», співвласником якого є нардеп від «ОПЗЖ» Сергій Льовочкін. Утім на «Інтері» обійшлися без конкретики: ні канали не називали, ні протестувальників не титрували. У кадрі були лише плакати з написами англійською «Зеленський — ворог» та мікрофоном Ukr/Live — ще одного телеканалу Нестора Шуфрича, який мовить на супутнику. Інші телеканали про мітинг не згадували.

Нагадаємо, 8 грудня Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення призначила додаткову виїзну перевірку ТОВ «Тайм медіа» (логотип Перший незалежний) через нові зміни у складі власності. Йдеться про перехід каналу в руки нардепа Нестора Шуфрича. В інтерв’ю «Детектору медіа» Нестор Шуфрич говорив, що готовий купувати наступні телеканали, якщо UkrLive заблокують, однак поки що цього не сталося.

Більше про тенденції та маніпуляції у новинах минулого тижня читайте в матеріалі Зої Красовської.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду