Канали двох медіагруп ігнорували справу Стерненка — моніторинг

Канали двох медіагруп ігнорували справу Стерненка — моніторинг

12:11,
19 Червня 2020
3294

Канали двох медіагруп ігнорували справу Стерненка — моніторинг

12:11,
19 Червня 2020
3294
Канали двох медіагруп ігнорували справу Стерненка — моніторинг
Канали двох медіагруп ігнорували справу Стерненка — моніторинг
Натомість «1+1» двічі включався з-під суду, а 5 канал транслював, як скандують «Авакова геть!»

ВиправленняУ першій опублікованій версії цього матеріалу було зазначено, що канал «Інтер»  зовсім не висвітлював справи Стерненка у новинах. Це помилка — насправді короткі повідомлення про справу Стерненка в новинах «Інтера» 11 і 12 червня були. Ми перепрошуємо наших читачів за неточність. 

Телеканали ICTV та «Україна» ігнорували важливі події у справі проти активіста Сергія Стерненка. А телеканал «112» висвітлив ці події з порушенням стандарту балансу думок, проігнорувавши аргументи захисту Стерненка. Про це йдеться в підсумках моніторингу новин центральних телеканалів за 8—14 червня 2020 року.

8 червня на 5 каналі озвучили припущення, що Стерненкові найближчим часом вручать повідомлення про підозру. Посилалися на допис активіста у фейсбуку та раніше озвучені генеральною прокуроркою Іриною Венедиктовою наміри оголосити підозру.

11 червня про те, що Стерненкові оголосили підозру, повідомили 5 канал, «112», «UA: Перший» та «1+1». 12-го, коли суд почав обирати запобіжний захід, ICTV та «Україна» змовчали про це, а СТБ подав інформацію коротко й без конкретики:  «Близько 200 людей оголосили про бажання взяти Стерненка на поруки, серед них кілька народних депутатів». Інші цифри наводили у включенні «UA: Першого», уточнюючи, що ці факти озвучив сам активіст: «Сам Сергій заявив, що близько 100 осіб хочуть взяти його на поруки, проте вони не змогли, далеко не всі змогли потрапити до залу засідання». У включенні також повідомили, що нардепи Гео Лерос та Соломія Бобровська будуть допитані в суді як свідки.

«Інтер» висвітлював справу Стерненка короткими повідомленнями 11 і 12 червня. 

«1+1» зробив два прямі включення з-під суду протягом випуску 12 червня, а 5 канал розпочав матеріал про судове засідання зі скандування учасників мітингу «Геть Авакова!».

Більше про тенденції та маніпуляції в новинах українських телеканалів на минулому тижні читайте в огляді Зої Красовської.

Фото: Українська Правда

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду