Генеральний директор ВВС подав у відставку

00:00,
12 Листопада 2012
404

Генеральний директор ВВС подав у відставку

00:00,
12 Листопада 2012
404
Генеральний директор ВВС подав у відставку
Джордж Ентвістл (George Entwistle) вирішив піти з посади у зв'язку з недостовірним репортажем в одній з телепередач, присвячений викриттю сексуального скандалу, нещодавно розгорівся довкола британської корпорації суспільного мовлення. 

Актуальні проблеми ВВС почалися зі скандалу довкола Джиммі Севіла (Jimmy Savile), який помер у 2011 році. Спалахнув він у кінці цього вересня, коли британська телекомпанія ITV показала передачу, в якій стверджувалося, що знаменитий ведучий був серійним педофілом.

Інша програма виробництва ВВС – Newsnight, присвячена викриттю злочинного співтовариства педофілів, що діяла на півночі Уельсу в 1970-1980-х роках, – вийшла в ефір вже 2 листопада. Один з потерпілих в результаті дій педофілів розповів, що у звабленні вихованців дитячих будинків брав участь високопоставлений член британської Консервативної партії.

Ім'я політика в сюжеті ВВС не називалося, проте інші ЗМІ з'ясували, що мова йшла про лорда Алістера МакЕлпайне (Alistair McAlpine). Він категорично спростував свою причетність до випадків педофілії і пригрозив подати до суду на журналістів. ВВС принесла політику офіційні вибачення.

Згодом чоловік, що свідчив у програмі проти  лорда МакЕлпайна, визнав, що помилявся щодо його причетності до сексуального насильства над дітьми. У зв’язку з цим, Ентуісл підкреслив, що програма, в якій містилися неперевірені факти і домисли, ніколи не мала виходити в ефір

Як заявив Ентвістл, враховуючи, що гендиректор одночасно є головним редактором ВВС і повністю несе відповідальність за зміст програм, він вирішив, що «гідним кроком буде залишити пост генерального директора».

Сам Ентвісл зайняв пост гендиректора корпорації лише 17 вересня 2012 року. Було оголошено, що виконувати обов'язки глави корпорації буде Тім Дейві (Tim Davie), керівник музичного мовлення.

Голова Опікунської ради ВВС лорд Крістофер Паттен (Lord Patten), який стояв під час заяви Ентвісла поруч з ним, зазначив, що той поступає гідно, і назвав ці події одними із найсумніших в його публічному житті. Вчинок гендиректора ВВС визнала гідним британський міністр у справах культури, ЗМІ і спорту Марія Міллер (Maria Meller), яка заявила, що він прийняв правильне рішення в настільки негативній ситуації.

Джерело: ВВС, The Independent

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Джордж Ентвістл
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду