Гендиректора суспільного мовника Грузії звільнили через упереджену редакційну політику

00:00,
5 Березня 2013
382

Гендиректора суспільного мовника Грузії звільнили через упереджену редакційну політику

00:00,
5 Березня 2013
382
Гендиректора суспільного мовника Грузії звільнили через упереджену редакційну політику
Рада піклувальників суспільного мовника Грузії звільнила з посади генерального директора Георгія Бараташвілі, який був обраний на цей пост у грудні минулого року на шестирічний термін.

Таке рішення Рада піклувальників прийняла на засіданні 4 березня, де обговорювалися висунуті колишнім начальником Інформаційної служби Першого каналу суспільного мовника Хатуною Бердзенівшілі обвинувачення генеральному директору.

У кінці минулого тижня Бердзенівшілі звинуватила генерального директора мовника у втручанні в редакційну політику Інформаційної служби після того, як Бараташвілі звільнив її з займаної посади. За словами Бердзенівшілі, Георгій Бараташвілі вимагав від неї висвітлення новин на користь уряду. Бараташвілі спростував ці звинувачення.

На закритому засіданні 4 березня Рада піклувальників вислухала обидві сторони, після чого Георгій Бараташвілі був звільнений з посади гендиректора. Його обов'язки, за інформацією Першого каналу, тимчасово буде виконувати співробітник менеджменту каналу Георгій Бакрадзе.

Голова Ради піклувальників Леван Гахеладзе заявив, що Рада «зобов'язана захистити мовник від можливого політичного впливу і забезпечити його репутацію мовник». Він також назвав безвідповідальним «створення кризового становища» в умовах, коли «у відношенні мовника здійснюється багатосторонній тиск». У той же час він заявив, що це рішення не повинно інтерпретуватися, як спроба втручання в кадрові питання з боку Ради піклувальників.

Бараташвілі був обраний на посаду генерального директора радою піклувальників після того, як його попередник Гія Чантурія пішов у відставку за власним бажанням.

Також зазначимо, що це не перші нарікання на обмеження свободи мовника. На початку 2013 року уряд Грузії почав розробляти законопроект, який передбачає внесення змін до закону Грузії «Про мовлення». Якщо він вступить в силу, над суспільним мовником країни встановиться повний контроль з боку політичних сил. 

Також наприкінці минулого місяця парламентська асамблея Ради Європи заслухала і затвердила резолюцію про стан свободи ЗМІ в Європі, яка була підготовлена ​​комітетом з культури, науки, освіти та ЗМІ.

У текст цієї резолюції були внесені два пункти про стан ЗМІ в Грузії, які піддають різкій критиці політику нового уряду на чолі з прем'єр-міністром Бідзіною Іванішвілі.

Джерело: Эхо Кавказа

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
prime-news
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду