Відновлено розслідування справи журналіста ОТР з наркотиками

00:00,
26 Червня 2013
462

Відновлено розслідування справи журналіста ОТР з наркотиками

00:00,
26 Червня 2013
462
Відновлено розслідування справи журналіста ОТР з наркотиками
Слідчі органи вже вдруге відновили розслідування обставин затримання в Сочі обвинуваченого в зберіганні наркотиків журналіста громадського телебачення Росії Миколи Ярста. Про це повідомив адвокат репортера Олександр Попков.

За словами Попкова, цього разу слідство врахувало ряд поданих Ярстом на попередньому етапі розслідування клопотань, в тому числі про проведення додаткових слідчих дій, передає ИТАР-ТАСС. Вперше розслідування справи журналіста ОТР про зберігання наркотиків було відновлено 10 червня.

«У квітні в Миколи був конфлікт із громадянином, який назвався полковником МВС. Нібито Микола пошкодив його машину. Він погрожував Миколі. Можливо, це пов'язано зі справою з наркотиками. Ми подали заяву, щоб слідчі розібралися в цьому. Тож вони відновили слідство, щоб як мінімум опитати свідків», – пояснював адвокат Попков.

За словами юриста, полковник МВС намагався інсценувати ДТП і отримати від Ярста гроші на відновлення нібито пошкодженої в аварії машини. Він встиг дізнатися особисті дані журналіста й адресу, а також обіцяв Ярсту проблеми, оскільки той відмовився платити. Не дочекавшись співробітників поліції, викликаних на місце ДТП, ця людина зникла, говорить Попков. Ярст же дочекався поліцейських, які пояснили, що це, швидше за все, був аферист і хвилюватися журналістові не варто.

Нагадаємо, 23 травня в Сочі співробітники ДПС зупинили автомобіль Kia за порушення ПДР. У машині знаходилися позаштатний кореспондент Микола Ярст і оператор ОТР Філіп Василенко.

За даними поліції, обидва вели себе зухвало, неадекватно, блокували двері і відмовлялися виходити з автомобіля. Така поведінка дала підставу поліцейським вважати, що в машині можуть знаходитися предмети і речовини, заборонені до цивільного обороту. Автомобіль був доглянутий у присутності понятих, запрошених самим Ярстом. Поліцейські знайшли в салоні підозрілий згорток, а експертиза показала, що вилучена речовина є синтетичним наркотиком. Сліди цієї ж речовини виявили на одязі обвинуваченого.

Сам Ярст, як стверджують у правоохоронних органах, запросив на місце події журналістів сочинських і федеральних ЗМІ. УВС Сочі порушило кримінальну справу за статтею «Незаконне зберігання наркотичних засобів», санкція якої – до десяти років позбавлення волі.

Джерело: Взгляд

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Югополис
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду