ЦПД про ядерний шантаж Кремля: Це чергова стадія інформаційного тероризму

ЦПД про ядерний шантаж Кремля: Це чергова стадія інформаційного тероризму

16:09,
4 Жовтня 2022
1461

ЦПД про ядерний шантаж Кремля: Це чергова стадія інформаційного тероризму

16:09,
4 Жовтня 2022
1461
ЦПД про ядерний шантаж Кремля: Це чергова стадія інформаційного тероризму
ЦПД про ядерний шантаж Кремля: Це чергова стадія інформаційного тероризму
ЦПД: Показова демонстрація Росії готовності будь-якої миті завдати ядерного удару по території України – чергова стадія інформаційного тероризму, влаштованого РФ, щоб схилити Україну до перемовин на умовах Кремля.

Центр протидії дезінформації при РНБО повідомив, що Росія й надалі посилюватиме ядерний шантаж, тому існує велика ймовірність інформаційних провокацій Росії  з метою залякування світу.

Як пише ЦПД, останніми днями іноземні медіа поширюють інформацію з таємних джерел про те, що Кремль, можливо, хоче застосувати ядерну зброю.

«Спочатку італійська газета La Repubblica повідомила, що російський "підводний човен з ядерними боєголовками вийшов на випробування". Потім The Times написав, що "Путін наказує відправити в Україну ядерний військовий потяг"», – пише ЦПД.

Водночас у Twitter різні користувачі поширюють відео того, який ефект матиме точкове використання ядерної зброї росією по лінії фронту.

ЦПД нагадує, що ще на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну росяни привели ядерні сили у стан особливого бойового чергування: «Показова демонстрація Росії готовності будь-якої миті завдати ядерного удару по території України – чергова стадія інформаційного тероризму, влаштованого РФ, щоб схилити Україну до перемовин на умовах Кремля».

21 вересня російський диктатор Путін заявив про початок «часткової мобілізації» в Росії, також він заявив, що Росія визнає результати «референдумів» про «приєднання» до РФ на тимчасово окупованих землях України. 

Окремо диктатор пригрозив можливістю застосувати ядерну зброю у випадку «прямої загрози території РФ», заявивши, що це «не блеф».

Заяви Путіна збіглись у часі з невдачами росіян на фронті. Армія РФ була розгромлена на Харківщині, ЗСУ продовжують контрнаступальні дії на південному напрямку та на Донбасі. 

Прем’єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс закликала не слухати погрози російського диктатора Володимира Путіна, а натомість посилити санкційний тиск на Росію та продовжувати підтримку України.

За даними The Washington Post, адміністрація президента Джо Байдена вже кілька місяців надсилає Росії попередження про тяжкі наслідки можливого використання ядерної зброї під час війни з Україною.   

Фото: Dmitry Terekhov/Flickr

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду