ФСБ поширила фейк, що авто з Дугіною підірвав «Азов». У полку це порівняли з «візиткою Яроша»

ФСБ поширила фейк, що авто з Дугіною підірвав «Азов». У полку це порівняли з «візиткою Яроша»

21:16,
22 Серпня 2022
2566

ФСБ поширила фейк, що авто з Дугіною підірвав «Азов». У полку це порівняли з «візиткою Яроша»

21:16,
22 Серпня 2022
2566
ФСБ поширила фейк, що авто з Дугіною підірвав «Азов». У полку це порівняли з «візиткою Яроша»
ФСБ поширила фейк, що авто з Дугіною підірвав «Азов». У полку це порівняли з «візиткою Яроша»
Раніше відповідальність за теракт взяла на себе так звана Національна Республіканська Армія з РФ.

У російській службі ФСБ заявили, що вбивство журналістки і політологині Дар'ї Дугіної 20 серпня нібито організувала українка з полку «Азов». На доказ вони поширили картинку з «посвідченням» громадянки України Наталії Вовк, яка 23 липня нібито приїхала до Росії разом із 12-річною донькою, а після вчинення теракту втекла до Естонії. При цьому жодних доказів представники Росії не надали.

У коментарі пропагандистів РФ до фейкової ілюстрації, що імітує посвідчення, йдеться, що  дівоче прізвище Наталі Вовк зазначене як «Шабан».

Це фейк, а метою теракту є виправдання «трибуналу» над українськими військовополоненими полку «Азов», заявляють захисники України.

«Жінка, ім'я та військове посвідчення якої опублікували ФСБ у своєму звіті щодо розслідування теракту проти доньки російського пропагандиста Дугіна, – не має жодного відношення до полку «Азов» та ніколи не належала до нашого підрозділу. Так званий документ, яким спецслужби Росії намагаються довести причетність «Азову» до підриву авто Дар'ї Дугіної, насправді є не більше ніж черговою «візитівкою Яроша». А сам теракт – це підготовка до «трибуналу» над азовцями», – йдеться в заяві, опублікованій у телеграм-каналі.

Представники полку «Азов» категорично засудили «це незаконне судилище над українськими військовими» та закликали ісіх, в чиїх силах це зупинити, зробити все можливе, щоб так званого трибуналу не відбулося.

Як повідомляв сайт «Радіо Свобода», російські пропагадисти від початку літа заявляють, що хочуть «судити» бійців полку «Азов», що вийшли з «Азовсталі». Російські ЗМІ поширюють повідомлення про підготовку цього показового судилища у Маріуполі.

Раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що до підриву авто, в якому перебувала Дугіна, не має жодного стосунку, оскільки «ми не кримінальна держава, якою є РФ, а тим паче не терористична держава»

Відповідальність за це взяла на себе так звана Національна Республіканська Армія з РФ.

У суботу 20 серпня Дар'я та Олександр Дугіни поверталися з пропагандистського фестивалю, який проходить за підтримки влади. В останній момент Дугін сів до іншої машини.

29-річна Дар'я була послідовницею ідей Олександра Дугіна. Вона підтримувала війну Росії проти України, виступала з популяризацією євразійської спільноти в в соцмережах, проводила лекції. Як журналістка, публікувалася у «Федеральном агенстве новостей» (ФАН), що належить Євгенію Пригожину. Співпрацювала з пропагандистськими телеканалами, зокрема, «Царьград» та Russia Today. У березні 2022 року Дар'ю Дугіну включили до санкційного списку США, а в червні вона потрапила під санкції Великої Британії.

Останнім часом Дугіна виступала з доповідями про «імітацію вбивств у Бучі», вела трансляції з Азовсталі, під час яких поширювала тези про те, що «Азов» заслуговує смерті. Україну у своїх текстах російська політологиня називала виключно «Малоросією».

Фото з телеграм-каналу Дар'ї Дугіної

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
23:31 / 22.08.2022
ФСБ тут не праві. Азов, як не дивно, правий. Ті, хто ховається за цивільними, грабує Україну у складі бандформувань Бариг, зраджує виборців і присяги депутата, здає в оренду депутатський мандат - не здатні на патріотичні вчинки. ФСБ варто ретельно шукати серед тих, з ким в них договірняк. А саме, в центрах прийняття рішень та бункери - які вони не чипають.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду