Уряд РФ розробляє проект єдиної світової бази мультимедійного контенту

00:00,
26 Липня 2011
1097

Уряд РФ розробляє проект єдиної світової бази мультимедійного контенту

00:00,
26 Липня 2011
1097
Уряд РФ розробляє проект єдиної світової бази мультимедійного контенту
Для боротьби з інтернет-піратством російський уряд запропонував ідею створення всесвітнього реєстру мультимедійного контенту, куди автори зможуть завантажувати еталонні копії своїх творів, а також відслідковувати умови іх використання, повідомляють «Ведомости».  

 

Проект розроблено групою з питань інтернету під керівництвом першого віце-прем’єру Ігоря Шувалова.  Як пояснили «Ведомостям» учасники групи, автори матимуть можливість за допомогою цифрових підписів повідомити, як можна використовувати їхні твори – вільно, вільно без копіювання, з платним копіюванням і т.п. Також правовласники матимуть можливість відслідковувати, як використувується іхній контент і чи порушуються при цьому авторські права.

 

Дмитро Медведєв попередньо схвалив ідею, ще раз наголосивши на необхідності цифрових підписів стосовно авторства та умов використання. Президент доручив Мінкультури, Мінзв’язку та Мінекономрозвитку у найкоротший термін підготувати проект відповідного звернення до міжнародних організацій та керівників провідних держав.

 

Помічник президента Аркадій Дворкович підтвердив факт роботи над проектом, проте зауважив, що ніяких конкретних тез Медведєв поки не затвердив.

 

Аналітики відзначають, що ідея регулювання інтернету окремо для Росії безперспективна через відкритість та публічну доступність контенту – тому цілком вмотивовано пропонувати подібний проект для реалізації на світовому рівні під керівництвом, наприклад, Всесвітньої організації з охорони інтелектуальної власності.

 

Розмови про порушення авторських прав у мережі інтернет надзвичайно популярні, але глобальні практичні рішення на сьогоднішній день фактично відсутні – оскільки відсутня єдина база контенту із зазначенням авторства та умов використання.

 

Джерело «Ведомости»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Flickr
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду