7 цитат Олександра Лебедєва. Російський видавець розповів Forbes про етику у медіабізнесі

00:00,
27 Липня 2011
1354

7 цитат Олександра Лебедєва. Російський видавець розповів Forbes про етику у медіабізнесі

00:00,
27 Липня 2011
1354
7 цитат Олександра Лебедєва. Російський видавець розповів Forbes про етику у медіабізнесі
Олександр Лебедєв, 45-й у списку найбагатших людей за версією Forbes, власник The London Evening Standart та The Independent – про відмінності між британським та російським менталітетом, і чому постраждав його колега Руперт Мердок. 7 цитат з інтерв’ю міліардера для Forbes.

Про Мердока. «Більше винуваті ті політики, члени істеблішменту, котрі шукали його прихильності, а зараз його топчуть – що насправді дуже недостойно».

 

Про прослуховування. «Це відбувалося тільки в одній з його [Мердока] газет. У мене свого часу менеджери у бізнесі з перевезень та купівлі літаків вкрали сотні мільйонів доларів. The News of the World це теж бізнес – а заради бізнеса люди здатні робити жахливі речі. Коли у тебе величезна імперія, проконтролювати всіх аж ніяк неможливо».

 

Про скандал навколо News of the World і британську ментальність... «У Англії це дуже небезпечно, там rule of law, головенство закону, якщо вас на подібному спіймають – ви пропали».

 

…та російську. «У Росії таку дрібницю просто ніхто б не помітив».

 

Фото: Russia. The war and fashion issue.

 

Про Папу. «Його [Мердока] багато хто боїться і не любить. Це ті, проти кого його газети ведуть роботу. Це як мене не любить Лужков та інші об’єкти розслідування «Новой газеты». Я уявляю, як нападе на мене російська бюрократія, якщо я зроблю щось аморальне, неетичне, протизаконне. Вона просто зітре мене у порошок. Тому нам потрібно бути святішими за Папу».

 

Про дружбу з Мердоком. «Я хочу запропонувати Мердоку взяти участь у створенні міжнародного фонду, що займатиметься підтримкою незалежних журналістських розслідувань. Ми вкладемо гроші, сформуємо раду директорів, визначимо задачі та будемо боротися з глобальною корупцією. Для нього це був би гарний хід продемонструвати, що скандал з The News of the World був лише прикрим епізодом».

 

Про роль журналістів. «Журналісти – найдинамічніша, найрозумніша та найспритніша частина суспільства. Вони завжди повинні бути на першій лінії. За ними повинні йти поліція, парламент і так далі».

 

Повний текст інтерв’ю –  Forbes

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
73
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Veronamed
15:18 / 24.11.2021
Могу я связаться с администрацией? Это очень важно. С уважением.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду