Голова Російського МВС Рашид Нургалієв анонсував ідею регулювання рунету (відео)

00:00,
3 Серпня 2011
1455

Голова Російського МВС Рашид Нургалієв анонсував ідею регулювання рунету (відео)

00:00,
3 Серпня 2011
1455
Голова Російського МВС Рашид Нургалієв анонсував ідею регулювання рунету (відео)
Влітку цього року з Російської Федерації виїхав перший емігрант – причиною стала надмірна увага урядових борців з екстремізмом до його інтернет-діяльності. Савва Терентьєв, який опублікував у своєму блозі критичний пост про «ментів», був засуджений до року умовного ув’язнення. Питання цензурування рунету знову активно обговорюється – цього разу приводом стала заява міністра внутрішніх справ РФ, повідомляє Reuters.   

Голова Російського МВС Рашид Нургалієв офіційно оприлюднив ідею регулювання російського сегменту інтернету. Заява про необхідність контролю та обмеження діяльності веб-ресурсів була анонсована на першому засіданні міжвідомчої комісії з протидії екстремізму у Новосибірську – новоствореного за ініціативою президента Дмитра Медведєва органу розробки методів боротьби з радикалами.

 

Нургалієв повідомив, що у Росії діє близько 7,5 тис. сайтів, контент яких має екстремістський характер. Міністр наголосив, що деякі сайти будуть прирівняні до ЗМІ – що дасть правову можливість обмежити їх діяльність.

 

«Мені здається, сформувалася ситуація, при якій необхідно провести моніторинг у державі – дізнатися, хто що слухає, читає та дивиться», – цитує Рашида Нургалієва ИТАР-ТАСС.

 

Представники російського уряду вже заявляли про необхідність обмежень рунету. У квітні начальник центру захисту інформації та спецзв’язку ФСБ Олексадр Андреєчкін запропонував заборонити Google та Skype, оскільки їх важко контролювати. Однак прем’єр Володимир Путін спростував наявність подібних планів.

 

Російські експерти одностайно стверджують, що моніторінг стане втручанням у приватне життя громадян і є неприпустимим. «Примноження кількості програм, що відслідковуватимуть прведінку людей у мережі, і те, що російські правоохоронні органи стали активно співпрацювати з корпораціями з обміну інформацією у цій сфері, призведе до того, що саме поняття приватності стане абсолютно ілюзорним», – прокоментував ситуацію керівник дослідницького центру «Агентура.ру» Андрій Солдатов.

 

 

За матеріалами Радіо Свобода, Reuters, ИТАР-ТАСС, ДОЖДЬ

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду