Як The New York Times та The Huffington Post не поділили журналістку Лізу Бєлкін і її колонку про виховання дітей

00:00,
10 Листопада 2011
1270

Як The New York Times та The Huffington Post не поділили журналістку Лізу Бєлкін і її колонку про виховання дітей

00:00,
10 Листопада 2011
1270
Як The New York Times та The Huffington Post не поділили журналістку Лізу Бєлкін і її колонку про виховання дітей
Впливова газета The New York Times судиться із виданням Аріанни Хаффінгтон The Huffington Post через порушення авторських прав і принципів чесної конкуренції.

Журналіст Ліза Бєлкін (Lisa Belkin) вела блог на сайті авторитетної газети The New York Times, розмірковуючи про проблеми виховання дітей. Блог мав назву Motherlode (гра слів, у якій обігрується корінь mother – «мама»).

Через деякий час Бєлкін вирішила працювати у найпливовішому онлайн-ЗМІ штатів The Huffington Post, і написала для нього колонку на ту ж тему. Колонка отримала назву Parentlode (теж гра слів, але цього разу обігрується parents, тобто «батьки»).

Наприкінці жовтня, після появи колонки Лізи Бєлкін на сайті The Huffington Post, керівництво The New York Times надіслало до редакції онлайн-видання листа, у якому висловлювалося прохання змінити назву Parentlode на іншу. У протилежному випадку боси The New York Times обіцяли звернутися до суду. Про цей інцидент повідомляє видання Adweek.

Крім того, у The New York Times є претензії до посту видання у Twitter «The NYT's Motherlode becomes HuffPo's Parentlode» – « Motherlode NYT стає Parentlode  у HuffPost».

Назву блогу Лізи Бєлкін у HuffPost не змінили, і The New York Times подала проти видання судовий позов, вказуючи на порушення авторських прав i принципів чесної конкуренції.

Це не перші юридичні претензії до HuffPost за останній час. Як вже писав MS, останній позов проти видання також стосувався порушення авторських прав. Тоді два американські політики Пітер Дей (Peter Daou) і Джеймс Бойс (James Boyce) звинуватили Аріанну Хаффінгтон у крадіжці у них власне концепту The Huffington Post як онлайн-видання із блогерськими елементами.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ліза Бєлкін (Lisa Belkin) / bubble
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду