Єврокомісія серйозно занепокоїлася використанням Facebook приватних даних користувачів

00:00,
29 Листопада 2011
1345

Єврокомісія серйозно занепокоїлася використанням Facebook приватних даних користувачів

00:00,
29 Листопада 2011
1345
Єврокомісія серйозно занепокоїлася використанням Facebook приватних даних користувачів
Facebook загрожують суворі юридичні претензії від Європейського Союзу за продаж рекламодавцям приватної інформації користувачів.

Європейська комісія (The European Commission) планує вжити суворих заходів проти Facebook через  збір соціальною мережею приватних даних своїх користувачів – включно з політичними поглядами, сексуальною орієнтацією, релегійними переконаннями та місцеположенням, а також «лайками» певних брендів і продуктів у Facebook і аналізом того, що користувачі постять на своїх стінах та стінах своїх друзів.

Використовуючи прогресивне обладнання, Facebook збирає комерційно цінну інформацію про своїх користувачів – незважаючи на налаштування приватності – і робить її доступною для рекламодавців.

Facebook також зберігає історію приватних чатів користувачів у своїх базах даних, навіть після того, як історії чатів були видалені самими учасниками діалогу.  

Європейська комісія планує вжити заходів щодо подібного порушення кордонів приватності, увівши в січні нову директиву, яка заборонить таргетовану рекламу (яка, як відомо, є вагомим джерелом прибутку для власників соціальних мереж) до тих пір, поки користувачі самі не дозволять використовувати свої дані.

Незважаючи на те, що більшість інформації соціальна мережа зберігає на комп’ютерах, які знаходяться у США, недотримання норм нової директиви може загрожувати Facebook судовим позовом або колосальним штрафом.

Наступного тижня робоча група ЄС із захисту даних зустрінеться для того, щоб обговорити подальші дії відносно Facebook.

У своєму звіті експерти робочої групи зауважують, що у більшості випадків «люди не усвідомлюють, що відбувається щось подібне», додаючи, що «глибоко занепокоєні захистом приватності та даних у цій все більш широко розповсюджуваній практиці». 800 млн. користувачів Facebook, знають вони про це чи ні, фактично надають компанії свою як публічну так і приватну (листування, чати) інформацію.

Вівіан Редінг (Viviane Reding), віце-президент Європейської комісії, повідомила, що запланована директива виправить недоліки у європейському законодавстсві щодо захисту даних у сфері hi-tech.

«Я звертаюся із закликом до провайдерів послуг – особливо до власників соціальних медіа –  бути більш прозорими у аспекті того, як саме вони працюють. Користувачі повинні знати, які саме їхні дані збираються і обробляються – і з якою метою», – констатувала Редінг.

За матеріалами The Daily Telegraph

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Business Insider
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду