«Новая газета» оприлюднила список можливих авторів скандального фільму «Анатомія протесту»

00:00,
19 Березня 2012
1123

«Новая газета» оприлюднила список можливих авторів скандального фільму «Анатомія протесту»

00:00,
19 Березня 2012
1123
«Новая газета» оприлюднила список можливих авторів скандального фільму «Анатомія протесту»
«Новая газета» оприлюднила список можливих авторів скандального фільму «Анатомія протесту», показаного на телеканалі НТВ 15 березня, який викликав обурення більшості російських журналістів та спровокував акції протесту проти політики НТВ, які пройшли у Москві на вихідні під гаслом «Похорони чесного телебачення».

Фільм про нібито платну участь людей у мітингах опозиції не має авторства. «Анонімка – підлість навіть у побуті, - зазначає редакція «Новой газеты». – Анонімка, що видається за журналістське розслідування, - злочин проти професії та аудиторії. Анонімка, що супроводжується наклепом у вчиненні злочину, сама є злочином, а саме – обмовою, наперед брехливим доносом. Наклепників потрібно знайти і назвати поіменно. Чи понесуть вони заслужене покарання – це вже питання до держави, тобто у цьому випадку – до змовника наклепу, тому питання, швидше за все, риторичне».

Саме тому на сайті газети опублікований список співробітників програми «ЧП. Расследование» (НТВ), в рамках якої і вийшов фільм «Анатомія протесту». При цьому редакція зазначає, що після виходу «Анатомії протесту» на сайті газети був розміщений заклик до авторів фільму відгукнутися та сказати на свій захист все, що вони вважають за потрібне. «Матеріал за добу набрав близько 50 000 переглядів, проте герої залишаються невідомими. Тому ми публікуємо список співробітників програми ЧП. Расследование. Припускаємо, що у ньому можуть бути помилки. Усіх, хто не має стосунку до створення Анатомії протесту та подібних опусів, просимо терміново зв’язатися з редакцією – викреслимо та принесем вибачення» - йдеться  у коментарів від «Новой газеты».

Також «Новая газета» з посиланням на колишнього співробітника НТВ, а зараз – ведучого телеканалу «Дождь» Павла Лобкова, написала про те, що на НТВ є спеціальний відділ, який займається спецпропагандою та політичними замовленнями, і який очолює Олексій Малков. «Усі ці розслідування про Ходорковського, Ройзмана, Лукашенка – це справа його рук. Він відповідає за контент, за виконання. Вже над ним  стоїть Юрій Шалімов, який у свою чергу підпорядковується безпосередньо ген директору НТВ Володимиру Кулістікову» - зазначає газета з посиланням на Лобкова.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Новая газета»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду